Oranje-teams op Spelen Tokio toch tegen Zuid-Afrika

De Oranje Heren en Oranje Dames moeten het in de poulefase van de Olympische Spelen in Tokio toch opnemen tegen Zuid-Afrika. Dat blijkt uit de definitieve poule-indeling die de internationale hockeybond (FIH) bekend heeft gemaakt. De poule-indeling kent daardoor geen verrassingen, want is gebaseerd op de wereldranglijst, zoals we hier al eerder schreven

De Nederlandse mannen spelen in de poule behalve tegen Zuid-Afrika ook tegen wereldkampioen België, Duitsland, Groot-Brittannië en Canada. De Oranje Dames zijn ingedeeld bij Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Zuid-Afrika en India.

De Zuid-Afrikaanse teams plaatsten zich voor de Olympische Spelen door winst van de Afrika Cup. Daarmee voldeden ze aan de kwalificatie-eis, maar bij de nationale olympische committee van het Afrikaanse land (de South African Sports Confederation and Olympic Committee)) was er twijfel of de teams wel uitgezonden moesten worden. Vier jaar geleden plaatsen de teams zich ook, maar het SASCOC besloot toen dat de mannen en vrouwen niet aan de Spelen in Rio de Janeiro mochten deelnemen. De commissie vond destijds de status van het winnen van het Afrikaans landenkampioenschap onvoldoende voor een kansrijke deelname aan de Spelen van Rio.

De deelname van Zuid-Afrika is onder andere goed nieuws voor  Tim Drummond, de Zuid-Afrikaanse speler van Klein Zwitserland.

Poule-indeling Spelen

Bekijk hieronder de volledige poule-indeling van het hockeytoernooi op de Olympische Spelen in Tokio. De wedstrijden van het olympische toernooi worden gespeeld tussen 25 juli en 7 augustus 2020.

Het toernooi wordt hetzelfde afgewerkt als op de Olympische Spelen van Rio. De eerste vier landen van de poules kwalificeren zich voor de kwartfinales. De nummer 1 van poule A zal tegen de nummer vier van poule B spelen, de nummer 2 van Poule A speelt tegen de nummer 3 van poule B. Etcetera. Lees hier de regels.

Poule-indeling mannen
(Tussen haakjes de huidige positie op de wereldranglijst)

Poule A Poule B
Australië (1) België (2)
Argentinië (4) Nederland (3)
India (5) Duitsland (6)
Spanje (8) Groot-Brittannië (7)
Nieuw-Zeeland (9) Canada (10)
Japan (15) Zuid-Afrika (14)


Poule-indeling vrouwen
(Tussen haakjes de huidige positie op de wereldranglijst)

Poule A Poule B
Nederland (1) Australië (2)
Duitsland (4) Argentinië (3)
Groot-Brittannië (5) Nieuw-Zeeland (6)
Ierland (8) Spanje (7)
India (9) China (10)
Zuid-Afrika (16) Japan (14)

 


3 Reacties

  1. Runa Honig

    Zuid Afrika is toch verder niet interessant, het gaat om de pouleindeling en die is bij de mannen best pittig. Eerste worden in de poule wordt lastig en daarmee wordt Australië naar alle waarschijnlijkheid een niet te vermijden tegenstander in kwart of halve finale. Ook de Duitsers zijn als echte toernooispelers een gevaarlijke outsider in deze poule.

  2. marijeknuvers

    Voor de mannen is voorlopig iedere poule een uitdaging.

  3. edny

    ik begrijp niet dat men nog hoopt op finales met een semi veteranen team.Zolang Bakker er bij zit is alles negatief.


Wat vind jij? Praat mee...