Oranje zonder Xan de Waard inmiddels bijna ondenkbaar

Xan de Waard (22) speelde een voortreffelijke kwartfinale tegen Engeland op het WK in Londen. Ze was belangrijk met een assist op Lidewij Welten (1-0) en onderscheidde zich met een aantal prachtige steals. Volgens aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel wordt ze steeds belangrijker voor Oranje. 


7 Reacties

 1. robvisser

  Eens. De uitblinkster bij Oranje. Speelt een fantastisch toernooi tot nu toe.

 2. circlestorm69

  Ze is een hele harde werkster die heel veel meters maakt, doet weinig fout, en een pass van haar komt meestal aan en zijn vaak briljant! Xan, Lidewij en Carlien staan in m’n top 3 dit toernooi tot nu toe.

  1. 1993hockey

   Mee eens, ze werkt echt super hard en speelt echt super wedstrijden. Lidewij en Carlien spelen inderdaad dit toernooi ook heel sterk.

 3. wilbert-de-kroon

  Een harde werker, die zich echt ten dienste van het team stelt én een werkelijk goede hockeyster.

 4. peter-van-boxtel

  Laat dat ‘bijna’ voor ‘ondenkbaar’ gerust weg. Xan is voor dit oranje de spelopvatting van Annan en deze speelwijze cruciaal. Schakelt als de beste om, loopt onuitputtelijk bij niet balbezit de dubbels, is bij balbezit dé schakel naar de diepe spits met óf (liefst) een slimme pass of alleen als dat nodig is een actie (oké 1 x te ver doorgedreven). Blijft vandaag fysiek en mentaal (wat een koele s.o. ! ) overeind en houdt haar technisch niveau hoog waar vandaag andere speelsters onvaste momenten kennen. Een ‘harde werkster’ die ‘ ten dienste van het team’ speelt is absoluut waar, maar wat mij betreft een te zuinig compliment. Nu al speelster van dit WK voor mij.

 5. Runa Honig

  Ik vind dat jullie Xan de Waard teveel lof toezwaaien. Het is een toptalent, maar ik vind haar rendement helemaal nog niet zo hoog. Spelers die minder opvallen zoals van Geffen, Stam of Koolen hebben eigenlijk meer rendement. Ze is nog jong, dus ze kan een wereldster worden, dat heeft ze wel in zich, maar dat is ze nog niet. Ook helemaal niet goed om haar zo de lucht in te prijzen. Lekker met beide benen op de grond blijven. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd!

  1. bombaliali

   Geeft een prachtige assist in de kwartfinale en scoort een belangrijke shoot out in de halve finale, ik vind het helemaal terecht dat ze geprezen wordt.


Wat vind jij? Praat mee...