Oud-international Rogier Hofman in Atleten Commissie FIH

Rogier Hofman is één van de nieuwe gezichten in de Atleten Commissie van de FIH. De 212-voudig international (44 doelpunten) werd tijdens het FIH Congres in Delhi, India, verkozen om daar deel van uit te maken. Met de betreffende commissie zal hij de komende vier jaar de belangen van tophockeyers vertegenwoordigen binnen de overkoepelende wereldhockeybond.

‘De KNHB benaderde mij voor deze functie en ik vond het eigenlijk wel passen bij mij en de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb gemaakt’, reageert Hofman na het horen van het nieuws. Aan het einde van het seizoen 2016/2017 nam de speler van Bloemendaal afscheid als profhockeyer, na de uitschakeling tegen Kampong in de play-offs. Sindsdien hield hij zich onder meer bezig met zijn eigen bedrijf Fanbased. Hofman: ‘We ontwikkelen en faciliteren onder andere teamprogramma’s om een team zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Het lijkt me ook leuk om dat bij de Atleten Commissie te doen, in nieuwe groep met sporters uit andere landen en met andere culturen.’

De Internationale Hockey Federatie geeft hockeyers via de Atleten Commissie een stem binnen de overkoepelende wereldhockeybond. Zij geven adviezen en dienen daarnaast als een tussenpersoon tussen de tophockeyers en de FIH. De commissie heeft een samenstelling van tien leden, bestaande uit onder meer acht oud-tophockeyers. Nieuw is de toevoeging van ‘liaison members’, twee huidige internationals die vanwege hun drukke schema minder verantwoordelijkheden hebben dan de normale leden. ‘Het voelt als een extra mogelijkheid om andere sporters te helpen’, voegt Hofman toe. ‘Je helpt ze, ontlast ze, zorgt ervoor dat hun stem gehoord wordt. En voor mij als Nederlander is het interessant om te laten zien wat wij als hockeyland hebben en om van andere landen te leren hoe je meer uit de sport kan halen voor de hockeyers zelf.’

Andere genomineerde Willemijn Kuis-Bos niet in Atleten Commissie

Oud-international Willemijn Kuis-Bos, tevens speelster van Hoofdklasser Groningen, was eveneens één van de genomineerden, maar wist geen plek in de Atletencommissie te bemachtigen. In de Atleten Commissie zitten verder onder meer Kate Richardson-Walsh (Verenigd Koninkrijk, oud-speelster van), Scott Tupper (Canada, oud-speler van Schaerweijde) en David Harte (Ierland, Kampong).

Zes van de tien leden, waaronder de twee liaison members, werden gekozen via een stemmingsprocedure onder hockeyers die meededen aan de afgelopen Hockey World League of Indoor World Cup. De overige vier leden werden door het bestuur van de FIH aangewezen. Hieronder de volledige lijst van de nieuwe Atleten Commissie van de FIH:

Regular Members
Mark Knowles (Australië)
Rogier Hofman (Nederland)
Janne Müller-Wieland (Duitsland)
Carla Rebecchi (Argentinië)
Scott Tupper (Canada)
Sreejesh Parattu Reveendran (India)
Kate Richardson-Walsh (Verenigd Koninkrijk)
Jacqueline Mwangi (Kenia)

Liaison Members
David Harte (Ierland)
Camila Caram (Chili)

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...