Pakistan flink verzwakt vanwege blessures en visumproblemen

Pakistan heeft deze week een paar klappen moeten verwerken: aanvoerder Muhammad Rizwan (Schaerweijde) is geblesseerd uitgevallen en zal dit weekend niet meedoen in de olympische kwalificatiewedstrijden tegen Nederland. In totaal worden vier invallers ingevlogen, vanwege blessures en visumproblemen. 

Dat heeft de Pakistaanse hockeybond gecommuniceerd. Muhammad Rizwan en Abu Bakar Mahmood zijn volgens de bond geblesseerd geraakt tijdens de trainingen. Voor Muhammad Rizwan betekent dit weer een harde klap, nadat hij tijdens het WK in India ook al geblesseerd raakte en moest worden vervangen in de poulefase.

Vier vervangers

Van de oorspronkelijke selectie tegen Nederland hebben Keeper Waqar en Hammaduddin Anjum vertraging met hun visum. Die twee Pakistanen zijn dan ook niet beschikbaar tegen Nederland.  Keeper Mazhar Abbas, Muhammad Rizwan Junior, Muhammad Atiq Arshad en Amjad Ali Khan zijn de vier vervangers voor Pakistan.

Muhammad Rizwan, de voormalig speler van Oranje-Zwart, tegenwoordig uitkomend voor Schaerweijde in de Promotieklasse. Foto: FIH/Getty Images

Dinsdagmiddag speelde Pakistan in Mönchengladbach een van hun twee oefenduels tegen Duitsland, een wedstrijd die besloten was voor publiek. Duitsland won met 6-1 van Pakistan, aanvaller Christopher Rühr was de grote man met drie doelpunten.

Duitsland speelt nu wedstrijden met interim-coach Markus Weise, na het opstappen van coach Stefan Kermas. Zij bereiden zich voor op hun olympische kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk. Als Duitsland zich plaatst voor de Olympische Spelen van Tokio sluit Den Bosch-coach Eric Verboom weer aan bij de begeleiding, liet de Nederlander deze week weten.

Woensdagavond speelt Pakistan om half zeven in het Sparkassenpark in Mönchengladbach hun laatste wedstrijd, voordat ze komende zaterdag en zondag in het Wagener Stadion hun ticket naar Tokio proberen te bemachtigen. De duels met Oranje beginnen telkens om 16.00 uur.


Wat vind jij? Praat mee...