Pakistan wil geen pottenkijkers bij interlands tegen Duitsland

Het Pakistaanse team heeft zondag besloten dat de twee interlands dinsdag en woensdag tegen Duitsland in het Sparkassenpark in Mönchengladbach besloten blijven. De twee wedstrijden gelden als laatste test, voordat Pakistan het dit weekend in het Wagener Stadion tegen Oranje opneemt voor olympische kwalificatie.

Zondag kwam het verzoek binnen van een Nederlandse journalist van Ziggo Sport om aanwezig te zijn bij de wedstrijd Duitsland-Pakistan, waarna het Pakistaanse kamp besloot dat beide wedstrijden besloten moeten blijven.

Dit zal tot teleurstelling leiden in het Nederlandse kamp, waar er werd uitgekeken naar deze interlands, om informatie in te winnen over het team dat Pakistan opstelt tegen Oranje. Ook de Nederlandse pers en eventueel geïnteresseerd publiek zal voor dichte hekken komen te staan, als ze dinsdagmiddag half drie of woensdagavond half zeven naar het Sparkassenpark in Mönchengladbach komen.

Het stadion in Mönchengladbach.

Pakistaan is de grote onbekende van het internationale hockey

De Duitse hockeybond werd een beetje overvallen door het bericht. Het was ook niet hun keuze, maar navraag van de Duitsers bij de FIH leerde dat deze procedure geaccepteerd is. Ook al is het een officiële interland, die in het systeem van de FIH te vinden is.

Pakistan heeft sinds het WK in India geen officiële wedstrijd meer gespeeld en heeft – op de afgelopen weken na – niet samen getraind. Dat het land op dit moment de ‘Grote Onbekende’ blijft, met zes spelers in de selectie die hun debuut maken voor Pakistan, maakt het des te lastiger voor Nederland.

Na doorvragen bij de Duitse hockeybond blijkt dat er echt geen mogelijkheid is om ook maar een glimp van de wedstrijd op te vangen. Letterlijk is de reactie: ‘Je kunt over het hek klimmen, maar dat is niet zoals het hoort.’

Selectie Pakistan voor wedstrijden tegen Duitsland

Rugnummer Speler Leeftijd Interlands
1 ALI Amjad (GK) 26 36
3 ALI Mubashar 22 38
4 ALI Rizwan 21 0
5 MEHMOOD Rashid 32 138
6 ABBAS Tasawar 27 108
7 SHAKEEL Moin 19 0
8 RANA Abdul 19 0
9 RIAZ Suhail 23 5
10 SHAN Ali 26 135
11 RIZWAN Muhammad (C) 29 156
12 WAQAR (GK) 18 0
13 YAQOOB Muhammad 22 46
14 BHUTTA Umar 26 167
15 ALI Ghazanfar 17 0
16 BUTT Ammad 23 119
17 HAMMADUDIN Muhammad 18 0
19 IRFAN Muhammad 29 212
23 AHMAD Ajaz 27 71
27 MAHMOOD Abu 21 63

 


6 Reacties

 1. francakh

  Drone!

  1. frank-hagemans

   Een stuk of 5 dan maar.

 2. robvisser

  Kinderachtig van Pakistan, gaan altijd uit van slechte bedoelingen.

  1. pjklaassen

   Ach ja, hockey staat onder druk in Pakistan. Kwalificatie os zou ze goed doen dus alles is geoorloofd...

 3. pimhdm

  Ik denk dat Pakistqn ons zeer gaat verassen als nederland (vooral verdedigend) niet goed staat. Die gaan echt knetter hard werken voor dat os ticket.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  Prima dat Pakistan geen pottekijkers wenst, Nederland zou in hun positie hetzelfde doen. Hoe werkt de uitslag over 2 wedstrijden? Zijn er shoot outs? Of wordt het op doelsaldo en uitslag bepaald?


Wat vind jij? Praat mee...