Poll: Welk nieuwe tenue van Oranje vind jij het mooist?

Het kan je haast niet ontgaan zijn: de KNHB lanceerde dinsdag de gloednieuwe tenues van Oranje. Fans kunnen vanaf september precies zo gekleed gaan als hun Oranje-helden. Het gaat daarbij niet alleen om de uit- en thuisshirts, maar ook om de broekjes, rokjes en trainingstenues. De collectie kan worden besteld via de officiële Oranje Fanshop bij HockeyDirect.

Normaal gesproken werd elke vier jaar in aanloop naar de Olympische Spelen een nieuw shirt gelanceerd. Daar komt verandering in: adidas brengt met de KNHB nu elke twee jaar een nieuw tenue op de markt.

Sinds 1999 is adidas partner van de KNHB en verzorgt al meer dan twintig jaar de kleding van de nationale (jeugd)teams. De Oranje-teams spelen sinds de Spelen van 2016 in het oude oranje thuis- en het donkere uitshirt.

Het nieuwe uit- en thuistenue van Oranje. Foto: adidas

‘De discussie over smaak is het grootste gevaar bij de ontwikkeling van een nieuw shirt’, waren al eerder de woorden van adidas-topman Frank Basters.

‘Dat gevoel moet bij totstandkoming van een tenue eigenlijk worden uitgeschakeld. Het is niet relevant wat een directeur, speler of ik van een shirt vind. Het gaat om wat de doelgroep – vaak een jongere fan van een jaar of 17 – zal kopen. Dat vergt een andere manier van denken en beslissen. Overigens is discussie over een shirt niet slecht. De ervaring leert dat hoe meer discussie er over een shirt is onder fans, hoe beter de uiteindelijke verkopen vaak zijn.’

Wij zijn benieuwd naar jouw mening.

 • Welk nieuw Oranje-tenue vind jij de mooiste?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Welk nieuw Oranje-tenue vind jij de mooiste?  Ophalen van gegevens

 

 


12 Reacties

 1. Eelco Houwink

  SVP kappen met die vieze basketballshirts, zeg. We zitten niet in de Febo in Lloret da Mar

  1. Derrick Bijker

   Zeg benzinewagen, wil je even mijn slippers aangeven?

  2. jackquesbrinklul

   Zijn die andere shirts dan voetbalshirts?

 2. Eelco Houwink

  Nee die zitten vast in tante Nel d’r piercing

  1. Eelco Houwink

   Misschien Billy Bakker even uitleggen dat hij ze niet te heet moet wassen...

 3. arnoldS

  Gevraagd; topjes in kindermaten! Als je kijkt naar het gros van het hockeypubliek bij het NL dames. Dan zijn dat meisjes onder de 14! Tussen de 7-14jr en die gaan niet in een hempje lopen wat maten te groot is.

 4. haags-hopje

  "Ik wilde graag drie setjes voor mijn dochters". "Dat is dan drie-honderd-vier-en-zeventig euro en vijf-en-tachtig cent!"

 5. frans-j

  De Adidas topman: ‘De discussie over smaak is het grootste gevaar bij de ontwikkeling van een nieuw shirt’ Wat bedoelt hij daar mee? En is dit het resultaat?

 6. WouterMellaart

  Komen er ook nieuwe keepersshirts?

 7. unplugged

  Stemmen is ZINLOOS als de setjes niet compleet zijn . En Adidas schrijf je met een hoofdletter .

  1. jackquesbrinklul

   En zinloos met kleine letters


Wat vind jij? Praat mee...