Prijzengeld Pro League naar spelersgroep Oranje-teams

Het prijzengeld dat de Oranje Heren en Oranje Dames dit weekend winnen tijdens de Grand Final van de FIH Pro League wordt door de KNHB volledig beschikbaar gesteld aan de spelers. Bij winst van de Grand Final is dat $125.000 (ongeveer €110.000).

De Pro League is het eerste eindtoernooi waarbij de internationale hockeybond (FIH) prijzengeld beschikbaar stelt. Voor de hele Pro League is de prijzenpot $500.000 (€440.000). Dat bedrag is gelijk verdeeld tussen de mannen en de vrouwen. De winnaar van de Grand Final strijkt de helft van het prijzengeld op, dus $125.000. De verliezend finalist ontvangt $62.500, de nummer drie $50.000 en de nummer vier $12.500. De Oranje Dames zijn door de overwinning van donderdagavond op Duitsland al verzekerd van $62.500.

Het geld wordt overgemaakt aan de winnende nationale bonden. De bonden stellen vervolgens zelf vast hoe zij het geld uitgeven. De KNHB heeft besloten het bedrag ter beschikking te stellen aan de spelers, die zelf bepalen hoe ze het prijzengeld verdelen. Bij de Oranje Dames hebben 33 speelsters wedstrijden in de Pro League gespeeld. Bij de Oranje Heren kwamen in totaal 31 spelers in actie in het nieuwe prestigieuze toernooi. De staf deelt niet mee in het prijzengeld.

De spelers van Oranje ontvangen voor het behalen van medailles op titeltoernooien ook een bonus. Bij EK’s en WK’s keren de internationale hockeybonden niets uit en worden die bonussen betaald door de KNHB. Bij de Olympische Spelen is het prijzengeld voor de teams afkomstig van sportkoepel NOC*NSF.

Pro League Trophy

Behalve de $125.000 krijgt de winnaar van de FIH Pro League ook een nieuw ontworpen Trophy, een voor de heren en een voor de dames. De nieuwe beker is 48,5 cm hoog, 7 kg zwaar en van verguld messing. De FIH Pro League Trophy, zoals hij officieel heet, is ontworpen door een student van een Zwitserse school. De nieuwe cup is vrijdagmiddag door de FIH onthuld.


4 Reacties

 1. pimhdm

  Gewoon een rekensommetje maken wie hoeveel wedstrijden gespeeld heeft en dan verdelen, lijkt mij.

  1. francakh

   Precies, moet niet heel moeilijk zijn.,

 2. mickh

  Verschil tussen 3e en 4e plek is 35.000 euro? Er is nog wel wat om voor te hockeyen zondag as door 'onze helden'.

 3. francakh

  Verschil 2 en 3 is erg klein!


Wat vind jij? Praat mee...