Pro League (D): Nieuw-Zeeland is China de baas met 2-0

De dames van Nieuw-Zeeland speelden zondag alweer hun vijfde Pro League-duel van dit seizoen. In Christchurch wonnen de Blacksticks in eigen huis op het Zuidereiland met 2-0 van China dankzij twee goals van 210-voudig international Olivia Merry. 

Na nederlagen voor eigen publiek tegen Nederland, België en Duitsland en een overwinning op Groot-Brittannië betekende de zege op China de tweede Pro League-zege voor de ploeg van coach Sean Dancer. Dankzij haar twee goals na rust in de wedstrijd tegen de Chinezen prijkt de naam van Olivia Merry nu bovenaan de topscorerslijst van de Pro League. Haar doelpuntenteller staat nu op vijf treffers.

Op de ranglijst vinden we Nieuw-Zeeland nu terug op plek zes. China speelde tot dusver twee wedstrijden en de nederlaag in en tegen Nieuw-Zeeland betekende ook gelijk de tweede nederlaag op rij, nadat vorige week ook al van Australië werd verloren. Samen met Groot-Brittannië deelt China nu de laatste plek op de ranglijst van de Pro League.

Oranje walst over USA heen

Aan de andere kant van de wereld speelde Nederland zondag in de Pro League tegen de USA. Het werd een klinkende 0-5 overwinning voor de ploeg van coach Alyson Annan. Bekijk hier de reacties na afloop van Lidewij Welten en Eva de Goede en hieronder vind je de samenvatting.


Wat vind jij? Praat mee...