Pro League-duels Oranje in Amsterdam LIVE op hockey.nl

Het eerste deel van de hockeyzomer zit er bijna op. Het slotstuk van de FIH Pro League staat voor de deur. Vanaf donderdag tot en met zondag komen beide Oranje-teams in het Wagener Stadion in Amsterdam elk twee keer in actie tijdens de landencompetitie. Alle wedstrijden zijn live te zien via hockey.nl/live.

Donderdagavond om 19.00 uur slaan de Oranje Heren af tegen wereldkampioen Duitsland. Afgelopen zondag stonden beide ploegen in Utrecht ook tegenover elkaar. Dat duel eindigde in 2-2, waarna de Duitsers het bonuspunt pakten door de shoot-outserie winnend af te sluiten.

De zestiende en laatste wedstrijd in de Pro League voor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée staat zondag op het programma. Om 15.00 uur is olympisch kampioen België de tegenstander. De Belgen werden dinsdag in Utrecht met 3-1 verslagen.

Door deze overwinning zijn de Oranje Heren nog steeds kansrijk voor het winnen van de Pro League. Australië, dat inmiddels is uitgespeeld, gaat aan kop met 34 punten. Oranje heeft dertig punten. Kortom, twee keer winnen betekent in ieder geval de eindzege voor de heren van Delmée. Komt Oranje in punten gelijk met de Australiërs dan gaat de Pro League-beker naar Down Under, aangezien de Kookaburras in dat geval meer wedstrijden hebben gewonnen.

Tom Grambusch duelleert met Jorrit Croon tijdens het Pro League-duel tegen Duitsland in Utrecht. Foto: Willem Vernes

Dames

De Oranje Dames wonnen afgelopen zaterdag de landencompetitie voor de vierde keer in vijf edities door Duitsland met 4-0 te verslaan. Die Danas zijn zaterdag vanaf 19.00 uur opnieuw de tegenstander van de ploeg van bondscoach Paul van Ass.

Een dag eerder spelen de dames om 19.00 uur tegen België, dat maandag in Utrecht met 2-1 won. Het was voor de Belgische dames de eerste zege op Nederland sinds 2017 na 29 nederlagen en een gelijkspel. De Oranje Dames leden hun eerste nederlaag van het Pro League-seizoen. Zij azen dus op revanche. Bekijk hieronder het wedstrijd- en uitzendschema.

Datum Wedstrijd Locatie Aanvang Kanaal
Donderdag 27 juni Nederland-Duitsland (Heren) Amsterdam 19:00 uur hockey.nl/live
Vrijdag 28 juni België-Nederland (Dames) Amsterdam 19:00 uur hockey.nl/live
Zaterdag 29 juni Duitsland-Nederland (Dames) Amsterdam 19:00 uur hockey.nl/live
Zondag 30 juni Nederland-België (Heren) Amsterdam 15:00 uur hockey.nl/live

Joosje Burg in duel met Amelie Wortmann tijdens de Pro League-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland in Utrecht. Foto: Bart Scheulderman


Wat vind jij? Praat mee...