Pro League-karavaan trekt langs Union, Rotterdam en Den Bosch

De FIH Pro League trekt vanaf eind mei een maand lang door Nederland. Het prestigieuze toernooi doet in die periode Union (Nijmegen), Rotterdam en Den Bosch aan. Behalve wedstrijden van de Oranje Dames en Oranje Heren, worden in juni ook duels tussen buitenlandse ploegen in Nederland gespeeld. Kaarten zijn te koop via fihproleague.nl/tickets.

Er is de FIH alles aan gelegen om de 2021/2022 editie van de Pro League volledig te spelen, na het vanwege covid-19 vorig jaar voortijdig afgebroken event. De Nederlandse hockeyliefhebber profiteert daarvan, want die kan in juni op dagen dat een Oranje-team speelt, met hetzelfde kaartje ook wedstrijden van bijvoorbeeld India, Argentinië of de Verenigde Staten bekijken.

De KNHB grijpt de versoepelingen in de coronamaatregelen ook aan om de Pro League-karavaan weer door Nederland te laten reizen. Eind mei en begin juni spelen de Oranje Dames en Oranje Heren bij het Nijmeegse Union hun dubbel tegen Argentinië. Voor de ploeg van interim-bondscoach Jamilon Mülders is dat een rematch van de gewonnen olympische finale in Tokio.

Rotterdam

Nadat de Oranje-teams later naar Engeland afreizen voor hun duels tegen Groot-Brittannië, keren ze half juni terug in Rotterdam. Daar spelen de Oranjemannen van bondscoach Jeroen Delmee op zaterdag 18 juni tegen India, de nummer drie van de afgelopen Olympische Spelen in Tokio. Die wedstrijd begint om 16.30 uur, maar eerder op de dag kun je in Rotterdam kijken naar China tegen de VS en India – Argentinië. Rotterdam is tot en met woensdag 22 juni bijna dagelijks het decor voor Pro League-duels.

Terrance Pieters, Koen Bijen en Jelle Galema. Foto: Willem Vernes

Daarna verkast ‘circus Pro League’ naar Den Bosch waar de Oranje mannen hun dubbel tegen Spanje afwerken en op dezelfde dagen de dames van China en Duitsland plus de Verenigde Staten en België hun duels aan de Oosterplas uitvechten.

Na de laatste Pro League-duels kunnen de hockeyfans zich opmaken voor de WK voor Dames dat in het Wagener Stadion en in Spanje wordt gespeeld. Kaarten voor het WK zijn te koop op: wkhockey2022.com.

Pro League-programma in Nederland

Bekijk hieronder het resterende Pro League-programma voor de wedstrijden die in Nederland worden gespeeld.

Datum  Team  Tijd Wedstrijd  Locatie 
Zaterdag 28 mei 2022 Dames 13.00 uur Nederland – Argentinië  Union
Zondag 29 mei 2022 Dames 13.00 uur Nederland – Argentinië  Union
Woensdag 1 juni 2022 Heren 17.30 uur Nederland – Argentinië  Union
Donderdag 2 juni 2022 Heren 18.00 uur Nederland – Argentinië  Union
Zaterdag 18 juni 2022 Dames 11:30 uur China – Verenigde Staten HC Rotterdam
Dames 14:00 uur India – Argentinië HC Rotterdam
Heren 16.30 uur Nederland – India  HC Rotterdam
Zondag 19 juni 2022 Dames 11:30 uur China – Verenigde Staten HC Rotterdam
Dames 14:00 uur India – Argentinië HC Rotterdam
Heren 16.30 uur Nederland – India  HC Rotterdam
Dinsdag 21 juni 2022 Dames 16.30 uur Verenigde Staten – India HC Rotterdam
Dames 19.00 uur China – Nederland  HC Rotterdam
Woensdag 22 juni 2022 Dames 16.30 uur Verenigde Staten – India HC Rotterdam
Dames 19.00 uur China – Nederland  HC Rotterdam
Zaterdag 25 juni 2022 Dames 11.30 uur Verenigde Staten – België Den Bosch
Dames 14.00 uur China – Duitsland Den Bosch
Heren 16.30 uur Nederland – Spanje  Den Bosch
 Zondag 26 juni 2022 Dames 11.00 uur Verenigde Staten – België Den Bosch
Dames 13.30 uur China – Duitsland Den Bosch
Heren 16.00 uur Nederland – Spanje  Den Bosch

Kaarten en parkeren

Voor alle Pro League-speeldagen zijn de tickets inmiddels in de verkoop via  fihproleague.nl/tickets. Voor de wedstrijden bij Union en Rotterdam kan bij de bestelling ook een parkeerkaart worden geboekt. Zodra er meer informatie bekend is over het parkeren bij Den Bosch, ontvangen ticketkopers een link per e-mail waar zij parkeerkaarten kunnen kopen, zo laat de KNHB weten.


1 Reactie

  1. robvisser

    Het is ergens wel wat vreemd. Nederland host dus nu twee wedstrijden tussen de Indiase dames en Las Leonas en ook nog eens twee wedstrijden tussen de Indiase dames en de USA, maar het was voor India kennelijk lastig om rond diezelfde data in ons land tegen de Oranje dames te spelen. Vandaar dat de Oranje dames laatst op een heel ongelukkig moment (vanwege de EHL) met een C-selectie naar India moesten afreizen. Dit had denk ik wel handiger gekund, ook vanuit de KNHB.


Wat vind jij? Praat mee...