Programma Champions Trophy Breda: mét oprichter Pakistan

Pakistan, het land waar de Champions Trophy veertig jaar geleden werd bedacht, is door de FIH verrassend toegevoegd aan het deelnemersveld van de laatste editie van het toernooi voor mannen. Het evenement wordt van 23 juni tot en met 1 juli, over precies 100 dagen, gespeeld op hockeyclub Breda. Naast Pakistan, waar Roelant Oltmans net is benoemd als bondscoach, zijn de andere deelnemers Australië, België, Argentinië, India en Nederland. De ticketverkoop start vandaag via hockey.nl.

Gastland Nederland, olympisch kampioen Argentinië en wereldkampioen Australië waren automatisch geplaatst voor de Champions Trophy. India, België en Pakistan hebben een uitnodiging gekregen van de  internationale hockeybond. Duitsland, tien keer winnaar van de Champions Trophy, ontbreekt op het evenement dat officieel Men’s Rabobank Hockey Champions Trophy Breda 2018 heet.

Hockeyklassieker India – Pakistan openingsduel Champions Trophy

India tegen Pakistan, een echte hockeyklassieker. Vorig jaar troffen de twee landen elkaar tijdens de halve finale van de Hockey World League in Londen. India won destijds. Op de foto scoort Talwinder Singh namens India. Foto: Frank Uijlenbroek.

De hockeyklassieker India-Pakistan is op zaterdag 23 juni de openingswedstrijd van de laatste editie van het prestigieuze toernooi. Op de eerste dag treft Nederland olympisch kampioen Argentinië en nemen Australië en België het tegen elkaar op. Bij de Champions Trophy spelen alle landen traditiegetrouw een keer tegen elkaar. Op de finaledag strijden de nummer 1 en 2 uit de poule om de toernooiwinst. Net als de Hockey World League verdwijnt de Champions Trophy na deze editie van de hockeykalender en wordt vanaf volgend jaar opgevolgd door nieuwe Hockey Pro League. Dit is een landencompetitie waarbij negen landen, waaronder de Oranje Dames en Heren, uit en thuis tegen elkaar spelen. De finale is in juni 2019 in Nederland.

Rabobank 4-nations Trophy Women

Tegelijk met de Champions Trophy komen in Breda ook de Oranje Dames in actie op de Rabobank 4-nations Trophy Women. Een strijd tussen Nederland, Japan, China en Spanje. Deze landen bereiden zich voor op het WK in Londen, dat een maand later wordt gespeeld. Het vierlandentoernooi start op dinsdag 26 juni met het duel tussen Nederland en Spanje.

Xan de Waard haalt namens de Oranje Dames uit tegen Spanje. Rechts Rocio Ybarra.  Foto: Koen Suyk

Breda

Gastheer van de toernooien is Breda dat vorig jaar het bid van de KNHB won. De gemeente Breda en vijf lokale hockeyverenigingen (Breda, Prinsenbeek, Push, Teteringen en Zwart-Wit) trekken, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, gezamenlijk op. De wedstrijden worden gespeeld op het terrein van hockeyclub Breda. Daar verrijst in juni een hockeystadion dat plaats gaat bieden aan 8500 mensen.

 


1 Reactie

  1. rosa1991

    Waar kan je kaarten scoren?


Wat vind jij? Praat mee...