Quiz Time: noem alle ‘slachtoffers’ van goalgetter Pruyser

Vandaag twee jaar geleden maakte Mirco Pruyser tegen Argentinië (2-0) het allerlaatste Nederlandse doelpunt in de strijd om de Champions Trophy, het toernooi dat samen met de Hockey World League inmiddels is opgegaan in de FIH Pro League. Reden genoeg om in de zesde editie van Quiz Time in te zoomen op de dadendrang van de 30-jarige goalgetter van Oranje.

In deze quiz gaan we op zoek naar alle zeventien landen die minstens één doelpunt van Pruyser om de oren kregen. Na 124 interlands staat de doelpuntenteller van Pruyser in Oranje op 72. Ook zoeken we de negentien Hoofdklasse-clubs waartegen de spits zijn 193 doelpunten namens in dienst van Amsterdam maakte, in de reguliere competitie én de play-offs om de landstitel.  Voor de goede orde: in de quiz zijn de tegenstanders van Pruyser in de strijd om de Gold Cup (vier goals) en de Euro Hockey League (22 goals) buiten beschouwing gelaten.

Succes met het spelen van de quiz! We zijn benieuwd hoeveel van de 36 tegenstanders jij – zonder hulp van Google, Hockey.nl of de KNHB-interlanddatabase – kunt noemen. Je hebt er zes minuten de tijd voor.

Voor de echte diehards hebben we ook nog deze extra Champions Trophy Quiz in de aanbieding, waarbij je twintig Oranje-helden moet herkennen op basis van hun portretfoto.

Tip: als de quiz op jouw telefoon niet goed werkt, klik dan op deze link. De quiz opent dan in een browser.


Probeer ook een van onze andere quizzen te spelen:


Wat vind jij? Praat mee...