Quiz Time! Noem alle 52 speelsters onder Alyson Annan

De Oranje Dames staan al sinds december 2015 onder leiding van bondscoach Alyson Annan. In die periode, waarin het team 116 interlands speelde en zes hoofdprijzen veroverde, hebben heel wat speelsters het Oranje-shirt gedragen.

In een nieuwe quiz op hockey.nl hebben we een uitdaging voor je: we zijn op zoek naar alle 52 speelsters (inclusief keepers) die minstens één interland speelden onder leiding van Annan. Je krijgt tien minuten de tijd om de namen in te voeren in het invulveld.

Uiteraard is het verleidelijk om Google of de interlanddatabase van de KNHB te raadplegen, maar het is leuker om je parate kennis te testen en een beroep te doen op je eigen interne geheugen.

Uitleg bij de quiz

In de kolom Duels/goals zie je het aantal gespeelde wedstrijden met bijbehorend aantal goals van die betreffende speelster in het Oranje van bondscoach Alyson Annan, dus gerekend vanaf december 2015. Die cijfers kunnen je op het spoor van de juiste international zetten. Zodra je op PLAY hebt geklikt kun je in het invulveld de voor- en achternaam van een speelster invoeren, maar alleen de achternaam is ook voldoende. Uiteraard wel correct gespeld.

Succes met het spelen van de quiz!
Tip: als de quiz op jouw telefoon niet goed werkt, klik dan op deze link. De quiz opent dan in een browser.15 Reacties

 1. robvisser

  Tweeënvijftig maar liefst. Het waren er wat mij betreft teveel en er zaten er een aantal bij waarvan je wel wist dat ze het niveau niet konden halen. Maar een leuke quiz, aardig bedacht.

  1. Nvanas012

   Zoals wie😏☕️

  2. robboomsma

   Wie ben jij om daar wat van te zeggen, Annan zag wel potentie, en geeft mensen een kans, waarvan veel geleerd is. Voor beide kanten. Als je een goed team wilt moet je mensen ook kansen gunnen......

  3. hockey12345

   Rob, niet zo boos doen, je hebt het tenslotte wel tegen je naamgenoot....

 2. robvisser

  @Nvanas012 @robboomsma Het kwam ook wel door de (eerste) Pro League natuurlijk. Annan vond dat de kern, de basis van de groep, niet teveel belast moest worden in het Pro League seizoen en dat verklaart de aanwezigheid van sommige speelsters die we anders nooit in Oranje zouden zien. Ik vond alleen dat ze daarin wat doorsloeg en dat kwam het spel en de automatismen niet altijd ten goede. Gelukkig is de groep richting de OS een stuk kleiner, zodat het team gerichter er naartoe kan werken en steeds beter ingespeeld raakt. Nu maar hopen dat het doorgaat, het lijkt me nog geen zekerheid.

  1. robboomsma

   Nog steeds vind ik het raar, iedereen speelt het spelletje anders, en heeft daarin eigen kwaliteiten.

 3. kasparstevens

  Wauw, wat heeft M.Krekelaar vaak gescoord tov haar aantal gespeelde wedstrijden...

 4. Ramon Min

  @Nvanas012 Achter Naomi's naam staan 29 duels met 3 goals, en dus geen 8. ;)

  1. Nvanas012

   Bij mij 8 ;). En nog steeds belachelijk aangezien ze 229 interlands speelde en 45 keer scoorde.

 5. gaston-orozco

  52 spelers in ~4 jaar is niet zo opmerkelijk. Meer #fakenews van RobV. 🙄

 6. gaston-orozco

  Misschien 5 of 6 meer dan normaal verwacht in die periode, maar dat komt voornamelijk door de Pro League en ze had geen keus omdat de clubs erop stonden. Ik geloof niet dat ze bijzonder genereus was in vergelijking met haar voorgangers.

 7. conegut

  Haha ik had er maar 16, kennelijk vallen die dames nog steeds niet op qua naam.. oei wat erg.. sorry dames.

 8. lynnBosman

  52 in vier jaar valt toch best mee? Talent dat doorstroomt, ervaren dames die stopten, hktoppers een kans in Oranje gegeven. Goed voor een aantal bleek het te hoog gegrepen, maar gelukkig is de basis erg hoog bij alle dames.

 9. Ramon Min

  Het gaat om de wedstrijden die een speelster inde periode onder Alyson Annan heeft gespeeld, dus niet om haar totaal aantal wedstrijden.


Wat vind jij? Praat mee...