Rabo Fandag: krabbels van Maria en Jorrit als tastbare trofee

Hockeyen met internationals van Oranje, clinics van de Oranje-spelers, een kleedkamersessie met bondscoach Max Caldas, een heuse persconferentie, het EK-lied zingen met Do en natuurlijk veel, heel veel handtekeningen verzamelen. Een kleine achthonderd kinderen van bijna vijftig hockeyclubs hadden zaterdag een unieke hockeydag tijdens de Rabo Fandag op Fletiomare.

De Oranje elftallen waren zaterdag voltallig aanwezig bij de Utrechtse hockeyclub. Nadat Do voor een volle tribune het EK-lied ‘Samen sterker dan alleen’ ten gehore had gebracht, werden de Oranje Dames en Oranje Heren met hun EK-troffee gepresenteerd. De teams werden massaal toegejuicht, waarna de teams in verschillende rondes wedstrijden met en tegen de internationals speelden, de fijne kneepjes van het hockeyspel kregen uitgelegd en tijdens de persconferentie de spelers het hemd van het lijf mochten vragen.

Voor veel kinderen was dit slechts de opmaat naar het hoogtepunt van de dag: de handtekeningensessies. Bijna een uur lang zaten de internationals geduldig aan tafels om een krabbel te zetten of op de foto te gaan met de jonge Oranje-fans. De Oranje-shirts van de deelnemers puilden na afloop uit met handtekeningen. Als tastbare herinnering werden na afloop de pennestreken van Billy, Vali, Margot, Marloes en natuurlijk Jorrit en Maria mee naar huis genomen.


Wat vind jij? Praat mee...