Rabobank nog vier jaar op shirts Oranje en gaat clubs meer steunen

De Rabobank prijkt ook de komende vier jaar, tot en met de Olympische Spelen in Tokio, op de shirts van de Oranje Dames en Heren. De Rabobank, al meer dan twintig jaar sponsor van de Nederlandse hockeyelftallen, en de KNHB hebben hun samenwerking tot en met 2020 verlengd. Eerder was al bekend dat Rabo naamgever is van het EK deze zomer in Amsterdam: de Rabo EuroHockey Championships 2017.

De KNHB is nog de enige sportbond die wordt gesponsord door de Rabobank. De bank was eerder actief in het wielrennen en de paardensport, maar besloot de in 2016 geëindigde contracten niet te verlengen. Rabobank is nog wel partner van de sportkoepel NOC*NSF. De bank heeft haar sponsorkoers grotendeels verlegd naar de kunst- en cultuursector.

Rabobank richt zich de komende jaren meer op de hockeyverenigingen

Behalve op het tophockey richt de Rabobank zich de komende jaren meer op de hockeyverenigingen en het verenigingsleven. Rien Nagel, lid Raad van Bestuur Rabobank: ‘Verenigingen vervullen in deze tijd een belangrijke maatschappelijke rol. Zij vormen met elkaar het grootste sociale netwerk van ons land. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en dragen hiermee bij aan een sterkere meer tolerante samenleving. Ook leiden ze talenten op die zonder de vereniging nooit zo ver zouden komen. Rabobank gelooft in de kracht van de verenigingen en zet hen de komende vier jaar dan ook centraal in haar sponsorstrategie.”

Oranje-spelers worden actief betrokken bij oefenwedstrijden en clinics bij lokale clubs

De Rabobank zet spelers en speelsters van de Oranje-teams actief in bij oefenwedstrijden en clinics bij de lokale verenigingen. ‘De hockeyhelden inspireren vele mensen die dagelijks in clubverband sporten’, verduidelijkt Rien Nagel. ‘Zij onderschrijven de boodschap dat de vereniging een mooie stimulans biedt voor een mooie carrière en laten zien wat een club je kan brengen. Wij brengen hen nog dichterbij door ze te koppelen aan de clubs waar het voor hen ook allemaal is begonnen. Zonder de breedte is er immers geen top.’

Rabobank-bestuurder Rien Nagel. Foto Koen Suyk.

KNHB-directeur Erik Gerritsen zegt trots te zijn dat de Rabobank de hockeysport nog zo duidelijk blijft omarmen. ‘De zichtbaarheid van onze hockeyhelden op de verenigingen bijvoorbeeld vinden wij net zo belangrijk. De Rabo Super Serie is hier een mooi voorbeeld van. Tijdens deze serie wedstrijden spelen onze nationale teams interlands op diverse verenigingslocaties in het hele land.’

In voorbereiding op het EK gaan de Oranje Heren en Dames wederom een Rabo Super Serie spelen. De speeldata en tegenstanders zijn nog niet bekend.


1 Reactie

  1. charlotte-fokker

    Super leuk


Wat vind jij? Praat mee...