Reacties Oranje Dames op de winst van de Champions Trophy

Eva de Goede is in Changzhou verkozen tot beste speelster van de laatste editie van de Champions Trophy. Marijn Veen kroonde zich met vijf doelpunten tot topscorer van het toernooi en werd uitgeroepen tot grootste talent. Allebei verschenen ze voor onze camera, samen met bondscoach Alyson Annan.

Het was nogal een chaotisch moment na de wedstrijd, omdat de Oranje Dames snel hun spullen moesten pakken voor de terugreis naar Nederland. Maandagochtend vliegen ze vanuit Shanghai terug naar Schiphol, maar omdat het nogal mistig gaat worden, gaat de snelweg later deze zondag dicht. Daarom moesten de Oranje Dames nu al snel naar Shanghai.

Nederland won zondag de finale van Australië met 5-1, dankzij goals van Xan de Waard, Eva de Goede, Lauren Stam, Maxime Kerstholt en Maria Verschoor. De Australische treffer kwam op naam van Maddy Fitzpatrick, die een strafcorner verzilverde. Het was voor Nederland de zevende eindzege in het zeslandentoernooi. Daarmee kwamen de Oranje Dames op gelijke hoogte met Argentinië, dat de voorgaande drie edities won en in Changzhou als derde eindigde.

Oranje blijft nummer één op de wereldranglijst, gevolgd door Groot-Brittannië/Engeland, dat ondanks de vijfde plek op de Champions Trophy tweede blijft. De volledige nieuwe wereldranglijst, zonder grote wijzigingen, is hier te vinden.

Foto’s

Foto: Orange Pictures/Andre Weening

 

Foto: Orange Pictures/Andre Weening

 

Foto: Orange Pictures/Andre Weening

Foto: OrangePictures/Andre Weening

 

Foto: OrangePictures/Andre Weening

 

Foto: OrangePictures/Andre Weening

Foto: OrangePictures/Andre Weening


Wat vind jij? Praat mee...