Rentree De Wijn tegen Spanje, nog geen Kemperman bij Oranje

Sander de Wijn maakt vrijdagmorgen in de Pro League-wedstrijd tegen Spanje zijn rentree in het Nederlands Elftal. De verdediger speelde zijn laatste wedstrijd in het Oranje-shirt vorig jaar augustus, in de strijd om het brons op het EK in Antwerpen tegen Duitsland. Robbert Kemperman en Teun Beins moeten vrijdagmorgen (aanvang 11.00 uur) toekijken vanaf de tribune in Valencia.

De Wijn raakte eind september geblesseerd in de competitiewedstrijd met zijn club Kampong tegen Pinoké. Hij kreeg de bal na een strafcorner van de Belg Alexander Hendrickx op zijn voet, waardoor de verdediger zijn middenvoetsbeentje brak. De Wijn miste door die blessure de rest van de eerste helft van de competitie bij Kampong én de olympische kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Pakistan.

De Wijn ging in januari wel met Oranje op trainingsstage naar Maleisië, maar reisde niet meer naar India waar de ploeg van bondscoach Max Caldas de eerste Pro League-dubbel afwerkte. Tegen Spanje gaat de verdediger vrijdagmorgen zijn 142ste interland spelen.

(Nog) geen Kemperman

In tegenstelling tot De Wijn maakt Kampong-ploeggenoot Robbert Kemperman in het eerste treffen tegen Spanje nog niet zijn rentree. Kemperman speelde wel mee in de olympische kwalificatiewedstrijden tegen Pakistan, maar raakte daarna bij Kampong geblesseerd aan een pees. Kemperman miste daardoor de trainingsstage van Oranje in Maleisië, maar is wel meegereisd naar Spanje. Mogelijk komt hij zaterdag wel in actie bij het tweede duel met Spanje.

Robbert Kemperman in actie tijdens de olympisch kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Pakistan. Foto: Willem Vernes

Teun Beins behoort vrijdag ook niet tot de achttien selectiespelers van Caldas. De verdediger zou in eerste instantie helemaal geen deel uit maken van de trainingsgroep, maar door de schouderblessure van Floris Wortelboer is hij alsnog door de bondscoach voor de trainingen aan de groep toegevoegd. In principe speelt Beins zaterdag ook niet.

Sander Baart (Braxgata), Jorrit Croon (Bloemendaal) en Terrance Pieters (Kampong) zijn nog herstellende van eerder opgelopen blessures en zijn daarom net als Wortelboer niet meegereisd naar Spanje. Ook keeper Maurits Visser (Bloemendaal) is in Nederland achter gebleven.

Spanje zonder Lleonart

Spanje treedt vrijdag tegen Nederland ook niet met de sterkste ploeg aan. Uit de door de Spanjaarden gepubliceerde spelerslijst  blijkt onder andere dat Xavi Lleonart niet op het veld verschijnt in Valencia. Lleonart, oud-speler van Bloemendaal, is de grote ster van Spanje met inmiddels 199 interlands achter zijn naam. Pau Quemada, de cornerspecialist die Oranje geselde tijdens de halve finale op het EK, is wel van de partij.

Selectie Spanje – Nederland

Bekijk hieronder de achttien namen van de Oranje-selectie tegen Spanje op vrijdag 31 januari, aanvang 11.00 uur.

Voornaam Achternaam Club
Seve van Ass HGC
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (K) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Thijs Dam, van Rotterdam
Jelle Galema Den Bosch
Jonas de Geus Kampong
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Joep Mol, de Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (K) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Sander de Wijn Kampong

 


9 Reacties

 1. Runa Honig

  Gelukkig! Sander is zo’n speler die je eigenlijk niet kan missen en dat is helaas ook gebleken. Zonder hem is het achterin niet goed op orde. Caldas kan beter de hele op elkaar ingespeelde kampongdefensie opstellen. Dan krijg je in ieder geval geen domme misverstanden.

  1. michver

   Haha wat een gelul weer zeg. Welke vier zouden dat dan zijn volgens jou? 🤔

  2. circlestorm69

   Ik zou dan de achterhoede van Bloemendaal of Den Bosch nemen. Die hebben een stuk minder doelpunten tegen dan Kampong 😉 Die opmerking gaat natuurlijk nergens over. Het hangt niet van één speler af.

 2. Runa Honig

  Mickver: analytisch denkvermogen? 🤔

 3. eljardinero

  Die is bij jou ook ver te zoeken met al die onzin die je hier vaak uitkraamt. Je pretendeert vaak de monopolie op de waarheid te hebben. Schijnt in Utrecht nog een goed coachingsbureau te zitten. Iets voor jou? Iets met vragen stellen? Luisteren? Spiegelen? Dat bureau schijnt ook ervaring in de advocatuur te hebben, kan je meteen feitenkennis ontwikkelen mbt analyseren. Check tegengoals kampong. Succes

  1. jonathan

   Kampongfan zijn staat iedereen vrij, maar relativeren met een blauw hart is in Utrecht onmogelijk. Technische een bekwaam speler de Wijn , mentaal een verwend jochie die na alle wedstrijden die hij gespeeld heeft nog altijd zijn emoties niet de baas is.

  2. Runa Honig

   Eljardinero: wat een zielige reactie. Veel geluk!

 4. horn_964

  Het niveau van commentaar wordt hier met de dag verdrietiger.

  1. robboomsma

   👏👏👏👏👏👏👏👏


Wat vind jij? Praat mee...