Rhett Halkett opvolger Lucas Judge als assistent Oranje Dames

De Zuid-Afrikaan Rhett Halkett is per direct aangesteld als assistent-trainer van bondscoach Alyson Annan bij de Oranje Dames. Hij volgt Lucas Judge op die stopt bij het Nederlands team vanwege zijn aanstelling als coach van de dames van SCHC.

De 34-jarige Halkett kwam tussen 2009 en 2018 meer dan 150 keer uit voor het nationale elftal van Zuid-Afrika. Met de ploeg nam hij drie keer deel aan een WK (2010, 2014 en 2018), tweemaal de Commonwealth Games (2010 en 2014) en de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Daarnaast speelde hij in Nederland bij Laren en Den Bosch. Na zijn loopbaan als speler deed hij ervaring op als coach, onder meer in Duitsland als assistent van de dames van Uhlenhorster Hockey Club.

Diversiteit en internationale ervaring

Bondscoach Annan kijkt uit naar de samenwerking met Halkett: ‘We zochten iemand met andere, vernieuwende inzichten. Iemand die zonder voorkennis, neutraal naar het team kan kijken en met nieuwe ideeën komt. Een andere cultuur als achtergrond kan daar een goede basis voor bieden. Ik ben ervan overtuigd dat Rhett met zijn diversiteit aan internationale ervaring een aanwinst is voor het begeleidingsteam.’

Halkett zelf is ook enthousiast over zijn nieuwe aanstelling: ‘Deze functie is een geweldige kans voor mij en ik voel me vereerd om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het team. Ik zie ernaar uit om met Alyson, de spelers en de rest van de staf aan de slag te gaan met de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Tokio!’

HBS

Naast zijn functie bij de Oranje Dames vervult Halkett komend seizoen de rol van assistent bij de heren van HBS, die uitkomen in de Promotieklasse.


12 Reacties

 1. mengelblik

  Laat ik het netjes zeggen dat ik het verbazingwekkend vind dat deze functie niet wordt ingevuld door een jonge veelbelovende Nederlandse coach. Waar is je opleidingsplicht als KNHB zijnde of neem je je eigen opleidingstraject niet serieus. Daar lijkt het wel op ! Hoeveel zgn “top” buitenlandse coaches hebben we al opgeleid voor het grote werk en waar zijn ze gebleven ? Beschamend.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Mee eens! Nederland is zo een top-hockey land dat alleen de assistent bondscoach voor de heren in Nederland is geboren (en dat als dubbelfunctie doet).

  2. markvanrijn

   Vraag mij af in welk land Albert Kees Manenschijn is geboren? Is volgens mij ook nog steeds assistent bij de oranje dames en hartstikke Nederlands...

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Ok ik was niet op de hoogte dat er 2 assistenten waren. Dat maakt 2 van de 5.

  4. jvolcano

   Well said. Al snap ik Annan’s motivatie, het is inderdaad een motie van wantrouwen in het opleidingsbeleid van de KNHB. Als je een neutrale visie zoekt die direct van toegevoegde waarde kan zijn, dan loopt er wel iets beters rond (Revington, Bonnet, de Nooijer, Delmee, Schopman, Mülders, kies er maar een uit).

 2. mdj

  😳 blijkbaar heeft de KNHB en de bondscoach dus geen vertrouwen in het Nederlandse trainersgilde

 3. g-hockeyfan

  Blijkbaar is het een ondankbare klus.

 4. edwin_vermeulen

  Gelukkig zorgen we er hier voor dat deze topper warm ontvangen zal worden. Een speler/coach met enorm veel ervaringen die vele NL'se trainers niet in hun rugzak meebrengen. Succes Rhett

 5. edwin_vermeulen

  ooh en verander je naam eerst even i.p.v. zo anoniem van je af te gaan schrijven. Mvg, Edwin

 6. kap-nah

  Ze worden toch wel Olympisch kampioen zelfs al maak je Pipo de Clown assistent.

 7. jobe

  Nederlands trainersgilde staat inderdaad in de kou. Kun je toch niet anders concluderen? KNHB schittert wederom als opleidingsinstituut. Onbegrijpelijk dat er dus niemand anders gekwalificeerd is. AK Manenschijn is er naast ook gewoon hoofdcoach.

 8. JoanT

  "Iemand die zonder voorkennis, neutraal naar het team kan kijken..." Halkett kent zeker 2 speelsters iets beter dan alleen van tussen de lijnen... ;)


Wat vind jij? Praat mee...