Rizwan en Rashid (Schaerweijde) in Pakistaanse selectie tegen Oranje

De Pakistaanse hockeybond heeft de 19-koppige selectie bekendgemaakt, die het zaterdag 26 en zondag 27 oktober in het Wagner Stadion opneemt tegen het Nederlands elftal, voor het ticket naar de Olympische Spelen in Tokio. Routiniers Muhammad Rizwan (aanvoerder, foto) en Rashid Mehmood van Schaerweijde zijn geselecteerd voor de twee belangrijke wedstrijden in het Wagener Stadion.

Sinds het WK in India heeft het nationale team geen trainingsprogramma gedraaid. Om de selectie te maken zijn er volgens de Pakistaanse bond vijf sessies van vijftien minuten gehouden om 35 spelers te testen. Uit die 35 spelers is de selectie gemaakt, die onder leiding van coach Khawaja Junaid nog veel bekende namen herbergt.

Onder andere spelers als Umar Bhutta, Ammad Butt, Ali Shan, Abu Mahmood  en Ajaz Ahmad waren actief op het WK in India, waar Pakistan als twaalfde eindigde en de poulewedstrijd van Oranje verloor met 5-1. Pakistan speelt dinsdag 22 en woensdag 23 oktober oefeninterlands tegen Duitsland in Mönchengladbach, om zich voor te bereiden op de allesbeslissende confrontaties met Nederland.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...