Roel Bovendeert vervangt geblesseerde Terrance Pieters

Bloemendaal-aanvaller Roel Bovendeert is door bondscoach Max Caldas toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Elftal Heren, die van 23 juni tot 1 juli de Rabobank Champions Trophy in Breda speelt. Bovendeert (26) vervangt Terrance Pieters. De aanvaller van Almere is, zo blijkt na onderzoek, te geblesseerd aan zijn hamstring om de Champions Trophy te kunnen spelen.

Pieters liep de blessure zaterdag op in de slotfase van het tweede playoff-duel met Hurley. De aanvaller greep een paar minuten voor tijd na een sprint naar zijn hamstring. Hij werd uit voorzorg gewisseld, speelde zondag ook niet mee in het gewonnen beslissingsduel tegen Hurley, maar de hamstringblessure is te ernstig om aan te kunnen sluiten bij Oranje.

Terrance Pieters (Almere) werd direct na afloop van het duel met Hurley behandeld aan zijn hamstring. Foto: Willem Vernes

‘Grote teleurstelling voor Terrance’

Max Caldas: ‘Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Terrance, die voor het eerst een toernooi in eigen land zou gaan spelen. Maar de tijd om volledig te kunnen herstellen is te kort, dus moesten we deze beslissing nu nemen. Dat begrijpt Terrance ook. Omdat we niet alleen de selectie voor dit toernooi maar alle jongens uit onze trainingsgroep gevraagd hebben te blijven trainen, kan Roel direct aansluiten.’

Zijn vervanger Roel Bovendeert maakte sinds januari deel uit van de trainingsgroep van Caldas, maar werd door de bondscoach buiten de Champions Trophy-selectie gelaten. Bovendeert trainde dinsdagmorgen al mee met de Oranje-selectie in het Wagener Stadion. Bovendeert kwam tot nu toe tot veertien interlands, waarin hij vier keer scoorde. De Champions Trophy wordt ook het eerste grote toernooi voor Bovendeert in eigen land.

Bovendeert zaterdag en zondag in actie tegen Spanje

De Oranje Heren komen zaterdag en zondag in actie tijdens de Rabo Super Serie. De mannen van Caldas spelen dan twee keer bij hockeyclub Alkmaar tegen Spanje. Het duel van zaterdag begint om 17.00 uur. Zondag start de wedstrijd om 16.00 uur. Voor beide duels zijn nog kaarten verkrijgbaar.


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Jammer voor Pieters, hoop dat Roel kan laten zien wat hij in de EHL heeft gedaan! Waarom nog geen bericht over het vertrek van Jenniskens op Hockey.nl? Staat zelfs op NOS!

  2. vostammer

    Pieter komt eraan. Deze blessure is een voetnoot straks


Wat vind jij? Praat mee...