Rotterdam-trio met Oranje in eigen stadion tegen Duitsland

De Rotterdam-spelers Jeroen Hertzberger, Justen Blok en Diede van Puffelen zijn door bondscoach Max Caldas alledrie opgenomen in Oranje-selectie die volgende week dinsdag (5 maart, aanvang 18.45 uur) in hun eigen stadion tegen Duitsland speelt. Ook Rotterdammer Pirmin Blaak maakt na zijn voetblessure alweer deel uit van de Oranje-ploeg, die de eerste FIH Pro League-wedstrijd ooit in Nederland gaat spelen.

Voor de ervaren Hertzberger wordt het duel met Duitsland zijn vierde opwachting in de Pro League. Hij speelde ook de uitwedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië. Blok speelt, na zijn debuut in Nieuw-Zeeland en het verloren uitduel van zondag tegen Argentinië, zijn derde duel. Van Puffelen maakt voor de tweede keer in de nieuwe Pro League deel uit van het Nederlands elftal. De middenvelder van Rotterdam vierde na ruim drie jaar afwezigheid zijn rentree tegen Australië (5-5, na een 5-2 achterstand) en mag nu in eigen huis weer aantreden.

Primin Blaak met zijn been in een brace tijdens een training van Oranje in Australië. Foto: hockey.nl

Dat duel Down Under moest doelman Blaak vanaf de kant bekijken, omdat hij in de warming up voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland een middenvoetsbeentje brak. De eerste goalie van Oranje, die ook genomineerd was als beste doelman van de wereld, is sneller dan verwacht hersteld van zijn blessure en herenigd met zijn collega Sam van der Ven. Van der Ven keepte in Argentinië, waar Maurits Visser op de bank zat. Visser zit nu niet bij de selectie.

Alleen Jip Janssen en Joep de Mol elk Pro League-duel geselecteerd

In vergelijking met het duel in Buenos Aires ontbreken bij de Oranje Heren verder: Teun Beins, Max Kuijpers (beiden Oranje-Rood), Lars Balk (Kampong), Jonas de Geus, Terrance Pieters (beiden Almere), Thierry Brinkman, Jorrit Croon (beiden Bloemendaal) en Mirco Pruyser (Amsterdam).

Jip Janssen wordt gefeliciteerd na zijn treffer in de Pro League-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Foto: Fiona Goodall/Getty Images/FIH.

Jip Janssen, de verdediger en strafcornerspecialist van Kampong, en Joep de Mol, de verdediger van Oranje-Rood, zijn de enige spelers die voor elk Pro League-duel zijn geselecteerd door Caldas.

Selectie Oranje Heren tegen Duitsland

De volledige selectie van de Oranje Heren tegen Duitsland is als volgt:

Naam Club
Pirmin Blaak Oranje-Rood
Sam van der Ven HGC
Joep de Mol Oranje-Rood
Glenn Schuurman Bloemendaal
Johannes Mooij Atletic Terrassa
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Jip Janssen Kampong
Justen Blok Rotterdam
Diede van Puffelen Rotterdam
Arjen Lodewijks Den Bosch
Derck de Vilder Kampong
Sander Baart Braxagata
Billy Bakker Amsterdam
Roel Bovendeert Bloemendaal
Jelle Galema Den Bosch
Bjorn Kellerman Kampong
Bob de Voogd Oranje-Rood
Jeroen Hertzberger Rotterdam

 


Wat vind jij? Praat mee...