Rotterdammers scoren voor Oranje tegen Oostenrijk

Het Nederlands Elftal Heren oefende donderdagmiddag tegen het nationale team van Oostenrijk. Het vriendschappelijke duel, op de velden van Upward, eindigde in 3-1 voor Nederland, met doelpunten van Jeroen Hertzberger (2x) en Seve van Ass. Oranje was niet op volledige oorlogssterkte: vanwege de play-offs ontbraken alle internationals van Amsterdam, Oranje Zwart, HGC en Kampong.

De ploeg van Max Caldas werd aangevuld door Jong Oranje-spelers Thijs van Dam en Jochem Bakker (beiden Rotterdam), Floris Wortelboer en Noud Schoenaker (Den Bosch), Gijs van Wagenberg, Jannis van Hattum en Morris de Vilder (alle 3 Pinoké) en Floris Molenaar (Bloemendaal).

Na de reguliere speeltijd namen beide ploegen nog een aantal oefen-shoot-outs en bewees doelman Pirmin Blaak zich als heuse shoot-out killer. De Rotterdam-goalie stopte 4 van de 5 Oostenrijkse pogingen.

Dinsdag speelde het gelegenheidsoranje ook tegen de Oostenrijkers. Toen werd het 5-1 met goals van Thierry Brinkman, Glenn Schuurman, Boris Burkhardt (hdm), Van Dam en Rogier Hofman.

 


Wat vind jij? Praat mee...