Samenvatting PL: Jansen helpt Oranje met drie goals aan zege

Yibbi Jansen heeft de Oranje Dames met een hattrick geholpen aan een 3-1 zege op Australië in de FIH Pro League. Het was voor de ploeg van Paul van Ass de achtste zege in acht wedstrijden deze maand in India. Hiermee is Oranje nog altijd foutloos in de landencompetitie. Voor Maria Verschoor was het duel tegen Australië haar tweehonderdste wedstrijd in Oranje.

Beide Oranje-teams komen deze maand vaak in actie in India. Al die wedstrijden in de Pro League zijn live én gratis te bekijken op hockey.nl.


4 Reacties

 1. Sjang Fijen

  Schijn bedriegt , de winst tegen Australie gaf duidelijk aan dat er nog veel werk aan de winkel is. De winst werd gemaakt in het eerste kwart, de daropvolgende kwarten was Autralie duidelijk de baas. Oranje mag van geluk spreken dat ze in die kwarten niet een paar goals om de oren kregen. In Parijs met een geoefende en dus veel zwaardere concurrentie staat een medaille alles behalde vast. Mijn idee is nu al de 16 geselecteerden aan te wijzen, aangevuld met 2 of 3 reserves. Verder? Groepsvorming, en trainen, en nog eens trainen. Oranje is nu nog veel te veel los zand. Groet............... Sjang

 2. Piensmits

  Denk je niet de Oranje dan ook meer ingespeeld is? Dat een aantal speelsters die geblesseerd zijn terugkomen zoals de Waard. Denk je dat België met een B elftal nu in Argentinië al helemaal op elkaar ingespeeld is? Of een Duitsland dat verliest van Argentinië? Een Australië dat verliest van China en India? Misschien gewoon erkennen dat het niet allemaal perfect is, maar dat is ook nu nog niet nodig. Niemand maakt de concurrentie nu al wijzer wie de vaste 16 zijn. Niks staat vast qua medailles, maar laten we ook geen drama meteen gaan maken. Als je slecht speelt en nog dik wint ben je echt wel een goed team.

 3. robvisser

  Ik verwacht dat Van Ass na de resterende Pro League wedstrijden de 16 aanwijst. Het hoeft ook niet eerder en dan kun je ook rekening houden met blessuregevallen die er dan eventueel zijn. Het was een zeer geslaagde trip van Oranje. De Hockeyroos waren gisteren alleen in het tweede kwart beter. Toen liet Oranje zich teveel terugzakken na de 3-0 en de Australiërs begonnen opportunistisch te spelen. In de tweede helft was de orde wel weer hersteld. Ik vind het trouwens raar dat de Belgen een B-team naar Argentinië hebben gestuurd. Het is ergens ook een vorm van competitievervalsing want de Oranje dames krijgen later dit seizoen met het echte team te maken, althans daarvan ga ik wel uit. En de wedstrijden in de Pro League tellen ook mee voor de FIH ranking. De Belgen zijn in ieder geval nu al kansloos voor de Pro League titel dit jaar, dat moge duidelijk zijn.

 4. lynnBosman

  Ik vind dat altijd zo'n vreemde gedachte: als NL eens minder speelt dan betekent dat meteen dat andere landen over een aantal maanden verder zijn en ineens veel beter (misschien alle uitslagen eens bekijken van de FIH met de line ups). Nederland is dan ook een aantal maanden verder natuurlijk! We gaan het zien. Eens met RobV, Nederland was de eerste wedstrijd heer en meester en van de tweede wedstrijd het eerste kwart. Het tweede kwart was duidelijk voor Australië, in de tweede helft kregen beide landen genoeg kansen en had ook Nederland het definitief kunnen beslissen. Er zaten wat mindere wedstrijden tussen, maar laten we ook niet de goede wedstrijden vergeten. Positieve punten, maar zeker ook leerpunten om mee aan de slag te gaan. Nu al 16 en reserves aanwijzen is niet handig: blessures, vorm en het houdt elke speelster scherp om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ik vond wel 2 speelsters nog tekort komen en de terugkeer van De Waard en Matla zal het team ook goed doen. Verder denk ik dat aan de hand van gespeelde PL wedstrijden dat mits blessurevrij en in vorm: Jansen, Koning/Veenendaal, Sanders, Koolen, De Waard, Moes, Albers, Verschoor, Nunnink en wellicht Matla mee zullen gaan. Daarachter en tussen de keepsters is er volop strijd.


Wat vind jij? Praat mee...