Samenvatting halve finale EK: Nederland – Spanje (3-4)

Bekijk hieronder de samenvatting van de halve finale tussen Nederland en Spanje op het EK in Antwerpen. De Oranje Heren verloren de wedstrijd, na een 0-4 tussenstand, uiteindelijk met 3-4. Voor Oranje scoorden Billy Bakker en Jip Janssen (2x). 


11 Reacties

 1. Toon Janssen

  Tijd voor t bankras-model met Marc Lammers in de rol van Arie Selinger. Wie is/wordt de Ron Zwerver van t Nederlandse hockey?

 2. lize

  Spanje een Team die met een Do or Die mentaliteit speelde risico`s nam heel veel eigen acties en samenspel met heel veel emoties fantastische 3d skills en Technieken lieten zien met passie en enthousiasme voor het spel niet berekenend niet teveel nadenkend maar veel ook op intuitie elkaars fouten goed makend ,werkend voor elkaar en steeds de aanval opzoeken met creativiteit,techniek acties en samenspel .Hockey is hier de winnaar met elke spaanse speler die zijn bedrage geleverd heeft en niet de alleen coach of het systeem ,in the name of the Love for the Game : Coach Unleash the Power of your Players dont restrict IT please ....like als je het ermee eens bent !

  1. Toon Janssen

   Twee corners die niet op de paal gaan en dit stukje was niet geschreven.

 3. PeterMontijn

  Er moet minstens 1 type Brinkman (sr) in het team zitten. Iemand die het woord fanatiek heeft uitgevonden, iemand die tot het gaatje gaat en soms - uit pure frustratie - een beetje er over heen. Waar zijn ze gebleven? Alleen een Oliver Polkamp komt nog een beetje in de buurt...

  1. Runa Honig

   Peter: vergeet het maar met deze millennials in Nederland. Verwend en gepamperd tot op het bot. Ze hebben de vaardigheden niet meer om te knokken, want alles is voor ze geregeld. Weleens van de swapfiets gehoord? Nou, die komen bij de millennials thuis om een band te verwisselen. En als je wasmachine het niet meer doet, bel je je ouders. Dat is het niveau. Natuurlijk uitzonderingen, zoals Verstappen, maar dit is wel de sfeer. Het moet vooral leuk blijven en veel verder dan dat gaat het niet.

  2. Toon Janssen

   Sander baart?

 4. CyrilWentzel

  Ik houd het op een te voorspelbare strafcorner, al jaren lang een sterke troef en daarmee tevens een valkuil. Daarnaast petje af voor Spanjaarden, wat een zelfvertrouwen in iedere zone!

 5. Toon Janssen

  We zoeken ook nog n peter Blaché

 6. Toon Janssen

  Dan heb je 16 man, een maand of 10 en 1 doel. Lijkt me mooi experiment.

 7. PeterMontijn

  @RobV: daar doe je de huidige generatie - denk ik - een beetje tekort mee. Je moet er ook niet teveel van hebben, begreep dat de teamgenoten van Sjek nogal eens ietwat zenuwachtig van hem werden. Het was nl zelden goed in de ogen van Brinkman. Maar dat hield het geheel wel scherp. Maar ik vermoed echter dat er niet op zulke persoonlijkheden gecoached wordt. Ze zitten vaak niet in selecties want ze zijn meestal vrij uitgesproken, ze passen zich niet klakkeloos aan aan de mores van “het team” en ze worden ervaren als gezagsondermijnend. En dat is jammer: want het totaal wordt kwalitatief beter als je dit soort lastige jongens en meisjes aan boord hebt. Is in het bedrijfsleven precies zo.


Wat vind jij? Praat mee...