Samenvatting: Oranje na shoot-outs onderuit tegen Australië

Het is de Oranje Dames niet gelukt om in de FIH Pro League de volle buit te pakken op hockeyclub Oranje-Rood. Na drie gewonnen wedstrijden, had de ploeg van Paul van Ass het knap lastig tegen Australië. Na een uur spelen stond er 3-3 op het scorebord. Australië nam de shoot-outs beter. Bekijk hier de samenvatting.


10 Reacties

 1. robvisser

  Ik denk toch dat vier wedstrijden in vijf dagen uiteindelijk teveel van het goede was en dat het wat dat betreft wel meer te maken had met de conditie van de Oranje dames dan met de Hockeyroos. Op grote toernooien moet Van Ass wel gaan oppassen dat hij de dames niet al in de poulefase over de kling jaagt met zijn spelsysteem.

 2. lynnBosman

  Eens. Plus het feit dat de speelsters van SCHC, Amsterdam vrijwel meteen door moesten speelt ook mee. Denk dat in een ander artikel Koning ook de juiste conclusie daarin trekt. Een voordeel is wel dat het speelschema vrijwel gelijk is. En niet zoals nu 4 voor Oranje, 2 voor Australië. Nu wat speelsters nodige rust gunnen.

 3. robvisser

  @lynnBosman Het komt ook doordat in Nederland het nationale team ondergeschikt wordt gemaakt aan de competitie. Daarom moeten er nu in onverantwoord korte tijd allerlei wedstrijden worden afgewerkt. Daar hebben de andere nationale teams geen last van.

  1. robdux

   Meer dan terecht dat de competitie belangrijker is. De KNHB mag gebruik maken van al deze door de clubs betaalde spelers. Ik hoop dat ze dat goed door hebben.

 4. robvisser

  @RobDux Van Ass wil dat volgend jaar anders geregeld hebben. Ik geef hem daarin wel gelijk.

  1. robdux

   Dan moet de portemonnee open. Spelers zijn lid van een club. Dat schijnen ze te vaak niet te begrijpen bij de KNHB. Jeugd spelers zijn ook lid van een club. De prestaties van al onze (jeugd) nationale elftallen komen door de tijd, inspanningen en opleiding die deze spelers krijgen bij hun club. En dat is niet gratis. Die prestaties komen niet door bondscoaches. Die laatste groep moet alleen voor goede opstelling, veilige omgeving en een tactisch plannetje zorgen.

 5. lynnBosman

  Ik bedoel natuurlijk dat op een groot toernooi het schema vrijwel gelijk is. Nederland en ook Duitsland zijn topcompetities die inderdaad voorrang op het nationale team krijgen. De speelsters krijgen betaald door de clubs, dus ik begrijp het wel. Hoewel grote selecties niet fijn zijn voor automatismes, wil je ook niet dat je beste speelsters oververmoeid raken. Ik hoop dat da het volgend jaar beter is.

  1. SanderVerkeij

   Ook op een toernooi speel je geen 4 wedstrijden met maar 1 rustdag tussendoor!

 6. robvisser

  @SanderVerkeij Het is inderdaad een belachelijke planning, vier wedstrijden in vijf dagen. De KNHB had hier natuurlijk nooit akkoord mee moeten gaan.

 7. lynnBosman

  @sanderVerkeij, dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat voor de landen het speelschema gelijk is qua belasting.


Wat vind jij? Praat mee...