Samenvatting WK: Oranje Dames – België (2-1)

Achtvoudig wereldkampioen Nederland heeft zich geplaatst voor de ontknoping van het WK, dat plaatsvindt in het Spaanse Terrassa. Met een zwaarbevochten 2-1 overwinning in de kwartfinale wipte Oranje voor een kleine 10.000 supporters in het Wagener Stadion opponent België uit het toernooi. Tegenstander zaterdag in de halve finale is de winnaar van Australië-Spanje, de kwartfinale die woensdag wordt gespeeld. Bekijk hier de samenvatting! 

Het WK Hockey kijk je live op ZiggoSport! 

 


6 Reacties

 1. eefgorter

  als belgie de 2-1 naar de videoref had gestuurd was ie niet doorgegaan denk ik. ze floot voordat de bal over de lijn was. voor een SC. de belgen hadden hun referal gehouden en meteen moeten inzetten voor een 2e referal op de SC. die vlgns mij ook onterecht was. voor de puristen deze…

  1. SanderVerkeij

   In je fluitsignaal mag een scheidsrechter gewoon door-fluiten. Dat was precies wat ze deed. Dus gewoon een geldige goal.

 2. robvisser

  @eefgorter Ik denk vooral dat Nederland een reguliere goal door de neus is geboord. Het keiharde schot van Freeke Moes, zogenaamd op de paal, was tegen de backboard. Daar wordt hier en daar al meer over gepraat. Ik dacht het eigenlijk meteen al. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.

  1. eefgorter

   eentje min en eentje plus dus uitkomst klopt. dat van die paal en backboard ben je zeker van? ik ga ‘m nog eens terugkijken @robvisser

  2. eefgorter

   en je hebt die wel goedgekeurde 2-1 ook zo gezien dus?

 3. reneclumpkens

  Volgens mij zie je het goed.


Wat vind jij? Praat mee...