SCHC hofleverancier in selectie Oranje Dames voor duel Duitsland

SCHC is hofleverancier in de twintigkoppige selectie van de Oranje Dames voor het Pro League-duel met Duitsland, komende vrijdag in Mönchengladbach. Stichtsche levert zes speelsters, waarbij wel aangetekend moet worden dat Kyra Fortuin en Famke Richardson zijn aangemerkt als reserves. 

Bondscoach Alyson Annan heeft vijf speelsters van Den Bosch geselecteerd, vier van Oranje-Rood, drie speelsters van de kersverse Europees clubkampioen Amsterdam en twee van Kampong. De meest opvallende afwezigen zijn aanvoerder Eva de Goede, Margot van Geffen, Lidewij Welten, Marloes Keetels en keeper Anne Veenendaal.

Van Maasakker en Leurink koploper in Pro League-duels

Laurien Leurink en Caia van Maasakker zijn vrijdagavond, als ze zoals verwacht in actie komen in Gladbach, de koplopers qua aantal Pro League-wedstrijden. Ze spelen tegen Duitsland al hun zevende van de dan acht Pro League-duels. Van Geffen staat nu ook op zes duels, maar zij doet vrijdag dus niet mee. Van Maasakker is samen met spits Frédérique Matla lijstaanvoerder in het Pro League-topscorersklassement voor Nederland. Zij maakte elk al vier goals.

Volledige selectie

Bekijk hieronder de volledige selectie van de Oranje Dames voor het duel met Duitsland (aanvang 18.15 uur).

Maria Verschoor Amsterdam
Lauren Stam Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Josine Koning (K) Den Bosch
Frédérique Matla Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Pien Sanders Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Alexandra Heerbaart (K) Kampong
Freeke Moes Oranje-Rood
Lisa Post Oranje-Rood
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Laura Nunnink Oranje-Rood
Ginella Zerbo SCHC
Xan de Waard SCHC
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Kyra Fortuin (reserve) SCHC
Famke Richardson (reserve) SCHC

2 Reacties

  1. robvisser

    Je zou zeggen, een team waarmee de klus geklaard kan worden. Jammer dat Eva de Goede ontbreekt. Anne Veenendaal zou na de EHCC misschien net wat logischer zijn geweest dan Josine Koning, want die heeft wel een tikkie gehad. Duitsland had het gisteren toch nog wel behoorlijk lastig met het onthutsend zwak spelende Engeland. Een positief resultaat zou mooi zijn voor Oranje, als afsluiting van de eerste periode Pro League. En dan in juni weer verder.

  2. cmb-koning

    Mooi team en in de lijn van de verwachtingen zeker gezien de verdeling van de PL wedstrijden van afgelopen weken en de rustperioden voor hofleveranciers Oranje in combinatie met komende competie/playoffs . Succes Oranje


Wat vind jij? Praat mee...