Selectie Oranje Dames voor Pro League-duels VS en Argentinië

Alyson Annan, bondscoach van de Oranje Dames, heeft woensdag de twintigkoppige spelersgroep bekendgemaakt voor de uitduels in de FIH Pro League tegen de Verenigde Staten (17 februari) en Argentinië (24 februari). Per wedstrijd mogen er achttien in actie komen. Freeke Moes, Lisa Post (allebei Oranje-Rood) en keepster Alexandra Heerbaart (Kampong) kunnen hun eerste interland gaan spelen.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0) en het verloren duel tegen Australië (1-0) blijven de volgende speelsters thuis: Ireen van den Assem, Kyra Fortuin, Kiki Gunneman, Lieke Hulsen, Yibbi Jansen, Maartje Krekelaar, Josine Koning, Sanne Koolen, Malou Pheninckx, Marijn Veen, Xan de Waard en Ginella Zerbo.

Lidewij Welten en Marloes Keetels keren terug in de wedstrijdselectie na hun blessureleed tijdens de eerste seizoenshelft.

De wedstrijden worden live uitgezonden door Ziggo Sport.

naam club
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Alexandra Heerbaart (GK) Kampong
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Renée van Laarhoven Kampong
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Freeke Moes Oranje-Rood
Laura Nunnink Oranje-Rood
Lisa Post Oranje-Rood
Famke Richardson SCHC
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (GK) Amsterdam
Hester van der Veld hdm
Maria Verschoor Amsterdam
Lidewij Welten Den Bosch
Margot Zuidhof Kampong

 

Bekijk hier het speelschema van de Pro League Dames.


2 Reacties

  1. Sjang Fijen

    Houd mijn hart vast!!. Wat Annan bezielt het elftal voor elke wedstrijd of twee wedstrijden door elkaar te hutselen is mij een raadsel. Wel weet ik dat Oranje de laatste wedstrijden matig presteerde . Tegen de meiden van Janneke moet de volgende week zaterdag regulair gewonnen worden zou je zo zeggen,eerst maar eens zien. Het Argentijnse team werd tijden de CT vernederd, dus die zinnen op revanche en wie is dan interessanter dan Oranje!! Wat doet Annan? Ze haalt twee toppers uit de achterhoede weg en vervangt deze door...........we zullen het zien.. Geloof maar het wordt daar een heksenketel in Argentinie, leuk om te zien maar dan wel graag met het beste Oranje te bieden heeft. Ik hoop niet dat het daar tot shoot-outs komt. Gelukkig weer de terugkeer van Marloes en Lidewij Of die twee, na maandenlang non actief met hun geweldige kwaliteiten nu al het verschil kunnen maken weten we over twee weken. Tot dan . Groet..................Sjang

  2. robvisser

    @JMJFijen Annan heeft nu denk ik twee overwinningen op rij nodig, anders dreigt het draagvlak voor haar selectiebeleid te verdampen.


Wat vind jij? Praat mee...