Social Shuffles | Mixed Emotions

Wat houdt de spelers van Oranje bezig? Wat posten de internationals op hun socials? We pikken er wekelijks de leukste berichten voor je uit in de social media shuffles van OranjeHockey.

Gemengde gevoelens; die kwamen de we de afgelopen week overvloedig tegen bij onze Oranje hockeyers. Vreugde vanwege de zilveren plak van de Dames in Rio, teleurstelling bij de Heren vanwege het behaalde resultaat.

Shiny happy people
Aanvoerster Maartje Paumen deelt de vreugde van enkele van haar teamgenoten door een tweet met foto vol happy faces én het behaalde zilveren eremetaal met ons te delen. De trotsheid spat er van af, of waren dat de zweetdruppels op deze hete dag van verwelkoming in de Amsterdamse Rai?

paumen_23_08_medailles

Afsluiten in Rio
Als we nog even verder terug in de tijd gaan, naar 21 augustus, dan komen we een update van middenvelder Michelle van der Pols tegen, tijdens de sluitingsceremonie in Rio. Ook blije gezichten aldaar, zowel op de voor- als achtergrond. En deze keer geen zweetdruppels, maar regendruppels. Een poncho komt dan goed van pas.

michelle_van_der_pols_22_08_regenkapje

 

Party time!
Diezelfde avond is er ook tijd voor een feestje in het Holland Heineken House. Een biertje hebben verdediger Margot van Geffen en alle andere Oranje hockeyers zeker verdiend, of je nu mét of zonder eremetaal weer huiswaarts gaat. Iedereen heeft er tenslotte keihard voor geknokt. Daarom zeggen wij: saúde!

margot_van_geffen_22_08_heinekenhouseparty

Latertje
Je hebt het als medaillewinnaar op de Spelen in Rio druk. Zo druk dat sommige speelsters amper aan hun nachtrust toekomen. Heb je de hele dag handjes staan schudden, mag je ’s avonds laat óók nog eens aanschuiven voor het praatprogramma RTL Late Night. Gelukkig zijn de Oranje hockeyers stuk voor stuk professionals dus mocht er al van enige vermoeidheid sprake zijn geweest, dan was dat aan hun gezichten op foto van deze re-tweet van keepster Joyce Sombroek niet te zien.

joyce_sombroek_23_08_rtllatenight

 

Trotse Minister-president
Heel Nederland is trots op de Oranje hockeyers en andere sporters die zichzelf medaillewinnaar mogen noemen, dus ook Minister-president Mark Rutte. We zien hem op wederom een re-tweet van Joyce Sombroek (goed bezig!) samen met alle andere gelukkigen op de trap van het Kurhaus in Scheveningen staan shinen. Met ballonnen natuurlijk!

joyce_sombroek_24_08_toespraak_minpres

Vreugde, maar ook verdriet…
Tsja… die twee zaken liggen vaak dicht bij elkaar in (top)sport. Zo ook bij de Oranje hockeyers. De Heren moesten namelijk genoegen nemen met ‘slechts’ een vierde plaats en daarvoor waren ze natuurlijk niet naar Rio gekomen. Deze foto die verdediger Sander de Wijn op twitter plaatste geeft het gevoel van teleurstelling goed weer. De afsluitende hashtag in zijn berichtje laat echter zien dat het behaalde resultaat niet aan de fighting spirit van Sander en zijn collega’s te wijten is geweest.

sander_de_wijn_19_98_telerurstelling1

Caldas up close
Een klein voordeel van de te vroege uitschakeling op het Olympisch toernooi: je hebt voldoende tijd om je gedachten te verzetten tijdens het bezoeken van andere sportwedstrijden, boksen in dit geval. En dat geeft ons weer mooi de gelegenheid om Bondscoach Max Caldas eens van dichtbij te zien (selfie!) via deze tweet, samen met Wart van Zoest (team arts), Jorrit Croon, Mink van der Weerden, Bob de Voogd, Alexander Cox (assistent coach), Sander Baart en Micha Vermeijs (fysio). Valt er tòch nog wat te lachen!

bob_de_voogd_21_08_boksen

 

Op naar volgende week
Dat waren de krenten uit de pap voor wat betreft de social media updates van de afgelopen week. Heb jij nog mooi OranjeHockey-momenten gedeeld via je social kanalen? Of vind je dat we een mooi ander moment gemist hebben? Laat het ons dan weten in de commentaarbox onderaan dit bericht.

Volg OranjeHockey via social!
Je kunt OranjeHockey volgen op Twitter, Instagram, Facebook en Tumblr.

Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.

 


Wat vind jij? Praat mee...