Social Shuffles | Time to CHILL

Wat houdt de spelers van Oranje bezig? Wat posten de internationals op hun socials? We pikken er wekelijks de leukste berichten voor je uit in de social media shuffles van OranjeHockey.

Even de zinnen verzetten

Wat doe je als je dagen, weken, maanden, zelfs jaren hebt toegeleefd naar die maand in Rio de Janeiro, om te presteren op de Olympische Spelen? En met een zilveren medaille door de koning en koningin bent gehuldigd? Dan is het daarna tijd om te chillen en leuke dingen te doen. En niet een beetje chillen, maar echt zwáár chillen.

The Beatles
Wat is er dan mooier dan met ‘The Big Five’ – geen bedreigde diersoort, maar een typering om 5 belangrijke speelsters van Oranje aan te duiden – de legendarische Britse band The Beatles na te doen? Kijk eerst eens naar het origineel, de cover van ‘Abbey Road’. Een album uit 1969. Yeah, you heard it right. 1969. Zo’n 47 jaar geleden. Voor de kenners: dit zijn John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney en George Harrison.

Schermafbeelding 2016-09-02 om 11.30.09

The Beatles op Abbey Road, in 1969.

Moderne Beatles

Dit is wat de Oranje helden er medio 2016 van hebben gemaakt. Afgelopen maandag, op de hoek van de Albert Cuypstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. Van links naar rechts Ellen Hoog, Carlien Dirkse van den Heuvel, captain Maartje Paumen, Eva de Goede en Naomi van AsNot too bad, dames! Bedenk je er dit nummer ‘Yesterdays’ bij van The Beatles. Misschien werden de Dames van Oranje een beetje nostalgisch, omdat ze in ieder geval weten dat heldin Naomi van As definitief afscheid heeft genomen van het Nederlands Elftal. SNIK!

Schermafbeelding 2016-09-02 om 10.20.56

All-in!

Na deze heerlijke foto kwam de avond pas goed op gang. Eerst werd er sushi gegeten in een hip Amsterdams restaurant en daarna ging het – volgens onbetrouwbare bronnen – door op een plek waar er nogal veel werd gezongen door de multitalenten.

Schermafbeelding 2016-09-02 om 11.43.43

 

Takkie!

Voor wie dacht dat chillen en ontspannen niet met elkaar kan, heeft het mis. Zelfs na een maand samen in het olympisch dorp in Rio de Janeiro zochten de Dames van Oranje elkaar afgelopen week veelvuldig op. En waarom niet? Samen uit, samen thuis. Samen hockeyen, samen ontspannen. De tophockeysters zochten een mooie Amsterdamse tennisclub op – Joy Jaagpad – waar toptennisser David de Goede, het broertje van Eva de Goede – bijnaam TAK(KIE) – in de finale stond te shinen op het gravel. En daar ging het samenzijn door met z’n allen. WAT EEN TEAM!

Schermafbeelding 2016-09-02 om 10.30.52

Meer of minder…??

Meer selfies Caia! Het chillen ging ook overdag weer verder. Nu op het strand, waar de (kleren) kastjes weer aan het shinen waren samen. Deze keer met Maria Verschoor,Xan de WaardMargot van Geffen, Carlien Dirkse van den Heuvel en Eva de Goede. Caia van Maasakker vroeg zich af of er minder of meer selfies moesten komen. Wij, fans van Oranje, weten natuurlijk het antwoord wel. Net als jij. MEEEEEER SELFIES AUB.

Schermafbeelding 2016-09-02 om 10.51.55

Fore!

De hockeystick mag dan heel even in de kast liggen of in de sticktas. Of in de hoek. Of op zolder. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ballen mogen worden geslagen, zoals Eva de Goede en Kitty van Male met elkaar deden op de golfbaan. De speelsters van Amsterdam zijn al helemaal ingeburgerd. Want ze weten dat er ‘Fore!’ geroepen moet worden, als er gevaar dreigt voor mede-baangebruikers.

Schermafbeelding 2016-09-02 om 10.26.11

Van Mallorca tot Ibiza
De Heren van Oranje waren wat bedeesder afgelopen week op social media. Zou het te maken hebben met de Olympische Spelen en de teleurstelling van de 4e plek? Het zou goed kunnen. Waar de Dames van Oranje elkaar vooral opzochten, gingen de Heren even lekker op vakantie, voordat de hoofdklasse weer begint. Seve van Ass en het reisgezelschap staan er beeldig op hier in Mallorca. Maar wat #nietmijnidee in deze context betekent, mag hij ons nog een keer uitleggen, want het ziet er paradijselijk uit Seve!Schermafbeelding 2016-09-02 om 10.28.03

New York, New York

Waar er al spelers op Ibiza werden gespot – toch ook het chilloord voor profvoetballers – zochten Bob de Voogd en z’n vriendin de rust in New York, The City That Never Sleeps. Daar ging hij – zoals hij OranjeHockey al eerder vertelde – de 4e plaats een plekje geven. Als we op de foto af moeten gaan, gaat dat zeker lukken. Succes Bob!

Schermafbeelding 2016-09-02 om 12.02.03

 

Van de hemel naar de…hel?
En uiteraard waren er niet alleen vrolijke vakantiekiekjes te bewonderen van de Heren van Oranje, die jarenlang hard hadden getraind voor Rio, maar het niet konden bolwerken om met een medaille naar huis te komen. Wie anders dan aanvoerder Robert van der Horst die zegt waar het op staat en zijn blog de nogal onheilspellende titel ‘Van de hemel naar de hel’ geeft. Het klinkt nogal apocalyptisch Robert, maar we waarderen je eerlijkheid. De 4-0 tegen wereldkampioen Australië, dat was de hemel. De 1-3 tegen België in de halve finales, dat was de hel. ‘We speelden niet des Oranjes,’  concludeert de captain en hij kan het weten.

Schermafbeelding 2016-09-02 om 10.32.33

Op naar volgende week
Dat waren de krenten uit de pap voor wat betreft de social media updates van de afgelopen week. Heb jij nog mooi OranjeHockey-momenten gedeeld via je social kanalen? Of vind je dat we een mooi ander moment gemist hebben? Laat het ons dan weten in de commentaarbox onderaan dit bericht.

Volg OranjeHockey via social!
Je kunt OranjeHockey volgen op Twitter, Instagram, Facebook en Tumblr.Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...