Social Shuffles | Zinderende zomerdagen en nieuwe carrières

Wat houdt de spelers van Oranje bezig? Wat posten de internationals op hun socials? We pikken er wekelijks de leukste berichten voor je uit in de social media shuffles van OranjeHockey.

Wat er allemaal niet mogelijk is na de hockeycarrière 

Some girls just have it all...dat zijn onze eerste gedachten bij de activiteiten deze week op de Instagram-account van blondine Ellen Hoog. Ze heeft al 3 Olympische Spelen meegemaakt en lijkt zich al een beetje te oriënteren op een toekomst na het hockey. En met de Amsterdamse als piloot zullen veel passagiers blij zijn. Beste Ellen, zo’n vliegtuig staat je goed. Of kunnen we zeggen: dat vliegtuig ziet er nog beter uit met jou achter de stuurknuppel?

Ellen Hoog vliegtuig

Discipline, discipline, discipline

Bij nadere bestudering van bovenstaande foto en de bijbehorende tekst, blijkt dat het om een fotoshoot gaat van het 2e boek van de health goeroe. Haar eerste boek ‘In perfecte conditie’ bleek een kaskraker, dus komt dit jaar haar tweede boek ‘Grenzeloos Gezond’ uit. Zij weet wel wat gezond is voor jou en voor haarzelf. Maar dat betekent ook – zoals op onderstaande foto te zien is – heel veel typen, typen en nog eens typen achter de computer. Maar ook dat doorstaat ze. Zeker met een gezond drankje ernaast natuurlijk voor wat extra energie! Tophockeyster, piloot en schrijfster. Kijken welk beroep we binnenkort aan het lijstje van dit multitalent kunnen toevoegen.

Ellen Hoog schrijven

KnutselCarlien

Dat Carlien Dirkse van den Heuvel van veel markten thuis was, wisten wij stiekem wel en jullie misschien ook wel. Dat ze behalve een stijlvolle hockeyster een zeer sociaal mens is bijvoorbeeld. We hadden geruchten gehoord dat ze handig was met haar handen. Geen twee linkerhanden, maar twee rechterhanden, om schitterende constructies te bouwen, zoals deze bizar mooie balkonbar, te zien op de Twitter van Margot van Geffen. Carlien is fysiotherapeute, maar dus ook volleerd klusser en bouwvakker. Mocht Carlien ooit stoppen met tophockey, dan staan de opdrachtgevers voor haar klaar, zoveel is zeker.

Nieuwe carriere bob de bouwer carlien

Timing is everything

Timing in het leven is alles. Je kunt nog zo goed zijn, met een matige timing kom je nergens. Daarom is het zo knap wat Jeroen Hertzberger – onze volgende international in de categorie ‘wat ga ik na mijn hockeycarrière doen’ – voor elkaar heeft gekregen deze week. Wij zagen onderstaande foto op zijn Instagram en wat blijkt nu? Hij mocht voor RTV Rijnmond samen met commentator Emile Schelvis commentaar geven tijdens de wedstrijd Feyenoord-Manchester United. En natuurlijk won de Rotterdamse club, misschien wel dankzij het commentaar van ‘Mister Rotterdam’, zoals ze hem bij de hockeyclub noemen. Hij tekende er niet voor niets een contract voor zijn leven. Het enige nadeel van deze gebeurtenis: nu moet Hertzberger natuurlijk ELKE Europa League wedstrijd van Feyenoord becommentariëren.

Jeroen en Emiel Schelvis Rijnmond

Clickbait

Als je op Wikipedia zoekt op het woord CLICKBAIT dan kom je op het volgende uit: “Clickbait (letterlijk: “klikaas”) is een pejoratieve benaming voor internetjournalistiek die gebruik maakt van vage, sensationele koppen in een poging om de lezer tot een “klik” te verleiden. Vaak weet het artikel de sensatie van de kop niet waar te maken, maar als de lezer eenmaal heeft geklikt kan de website via internetreclames inkomsten genereren.”

Nou dit is niet helemaal onze bedoeling. Wij willen gewoon dat je op de hoogte bent van onze Oranje helden, maar van een klein beetje opportunisme kun je ons niet vrijpleiten. Dus hebben we deze schitterende groepsselfie van de Oranje Dames op een strand in Brazilie als clickbait – ahum als mooi decor van deze Social Shuffles gebruikt. Wie herkent de Dames van links naar rechts op deze foto van de Instagram van Marloes Keetels?

Marloes Keetels 4

Zinderende nazomer

Met de tropische temperaturen afgelopen week, waarbij de zomer elk jaar weer meer een stukje verlegd wordt naar september, in plaats van augustus, was er niet alleen plek voor een #TBT, maar ook voor een actuele foto van de Oranje Dames. En wat hebben ze het goed en fijn samen op het strand van Zandvoort. Weten jullie wie er allemaal op de foto staan? In ieder geval: LOOKING GOOD!!

Zindere zomerdag Carlien foto

Zelfreflectie

We sluiten deze week af met een van onze laatste verwijzingen naar de Olympische Spelen van Rio. Life goes on. We kunnen niet eindeloos blijven hangen in de 4e plek van de mannen. We willen vooruit kijken. Zoals naar het schitterende EK volgend jaar in het vernieuwde Wagener Stadion in Amstelveen. Tussendoor wordt er nog even druk geëvalueerd, zodat er straks weer eremetaal gehaald wordt. En Robbert Kemperman deed een duit in het evalueerzakje op zijn eigen site door te zeggen waar het op staat. En dat wordt gewaardeerd. Eerlijke zelfreflectie is het kenmerk van de ware topsporter!

Robbert Kermpamn

Op naar volgende week
Dat waren de krenten uit de pap voor wat betreft de social media updates van de afgelopen week. Heb jij nog mooi OranjeHockey-momenten gedeeld via je social kanalen? Of vind je dat we een mooi ander moment gemist hebben? Laat het ons dan weten onder dit bericht.

Volg OranjeHockey via social!
Je kunt OranjeHockey volgen op Twitter, Instagram, Facebook en Tumblr.Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.


Wat vind jij? Praat mee...