Speellocaties ronde 1 HWL 2016 bekend

De finales van de Hockey World League 2015 moeten nog plaatsvinden, maar de eerste speellocaties voor ronde 1 van de HWL volgend jaar zijn al bekend gemaakt. In de zomer van 2016 zullen er dames- en hereninterlands zijn in Accra (Ghana), Singapore (Singapore), Praag (Tsjechië), Salamanca (Mexico) en Chiclayo (Peru).

Een eerste ronde met alleen damesteams zal daarnaast plaatsvinden in Cambrai (Frankrijk). Antalya (Turkije) en Glasgow (Schotland) hosten de herencompetities.

Peru en Turkije eerste keer host

Voor zowel Peru als Turkije is dit de eerste keer dat er een internationaal hockeyevent van de FIH wordt gehost. Volgens de internationale hockeyfederatie is dat een duidelijk teken van de snelle ontwikkeling van hockey in deze landen. Kelly Fairweather, voorzitter van de FIH: ‘De bekendmaking van de hosts laat de verdere verspreiding zien van de hockeysport over de hele wereld.’

Finales 2015

De ronde 1-speellocaties zijn bekendgemaakt op het moment dat de spanning opbouwt richting de HWL finales later dit jaar. De Heren HWL-finale zal plaatsvinden in Raipur (India), van 27 november tot 6 december. De HWL-finale van de dames is in Rosario (Argentinië) van 5 tot 13 december. Hockey.nl is ter plaatse en doet verslag van beide evenementen.

 


Wat vind jij? Praat mee...