Statistieken CT | Oranje en Argentinië klaar voor de finale

Vandaag om 19.30 uur spelen de Oranje Dames de finale van het Champions Trophy toernooi in Londen. Tegenstander is net als een dag eerder Argentinië, een land dat Oranje sinds 1999 al 22 keer eerder trof in de Champions Trophy. Beide teams zijn klaar voor de strijd om een mooie uitslag op het scorekaartje van hun onderlinge palmares bij te laten tekenen.

Xan de Waard liet eerder deze week al weten dat ze zin had in die laatste 2 wedstrijden: ‘Zij zijn heel technisch en ze spelen snel. Ik denk dat het hele leuke wedstrijden gaan worden.’

Als je de statistieken erbij pakt dan lijkt die voorspelling ook voor wat vanavond betreft uit te zullen komen, beide landen zijn namelijk nog steeds aardig aan elkaar gewaagd. Wat betreft de onderlinge Champions Trophy duels staat het qua overwinningen sinds gisteren, toen er door de Nederlandse Dames met 2-0 gewonnen werd, 10 – 8 in het voordeel van Oranje. Ook het verschil in goals is klein: 39 voor Oranje tegen 36 voor de Argentijnen. Die versloegen de Oranje Dames in de Champions Trophy voor het laatst in 2014 in eigen land.

dames_stats2
gameday_final

 


1 Reactie

  1. DonnaMedinaHorsten

    Hoi


Wat vind jij? Praat mee...