Stem op Naomi, Jaap, Joyce en Jorrit als beste van de wereld!

Zoals jullie misschien al weten zijn Naomi van As, Joyce Sombroek, Jaap Stockmann en Jorrit Croon genomineerd als beste van de wereld door de wereldhockeybond FIH. Tot vrijdag 2 december kunnen jullie op deze vier Nederlandse internationals stemmen op de website van de FIH.

  • Naomi van As (33) speelde tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in de verloren finale tegen Engeland een van haar beste wedstrijden in haar internationale loopbaan, die ook in Rio eindigde. Zij is dan ook genomineerd voor beste speelster van de wereld. Stemmen op Naomi van As kan hier.
  • Keepster Joyce Sombroek (26) – gekozen tot de beste in 2014 en 2015 en op dit moment in Australië voor een maand coschappen – liet tijdens de Olympische Spelen haar klasse weer zien. De manier waarop ze met katachtige reflexen ervoor zorgde dat Duitsland werd uitgeschakeld in de halve finale is voor een deel op haar conto te schrijven. Sombroek kan voor het derde jaar op rij tot beste keepster van de wereld worden gekroond. Stemmen op Joyce Sombroek kan hier.
  • Keeper Jaap Stockmann (32) – gekozen tot beste keeper van de wereld in 2014 en voorlopig geen sluitpost van Oranje – is wederom genomineerd als beste keeper van de wereld. Stockmann moest alleen in de strijd om het brons in Rio de Janeiro buigen voor de goede Duitse shoot-outs, maar liet verder zien nog in uitstekende vorm te verkeren. Stemmen op Stockmann kan hier.
  • Jorrit Croon (18) ging als 17-jarige olympische debutant naar Rio – zijn plek in de selectie was al een verrassing – en liet in Brazilië zien dat die uitverkiezing volledig terecht was. Met zijn airdribbles en enorme talent versierde hij strafcorner na strafcorner. Croon scoorde ook fraai tegen Duitsland in de strijd om het brons. Hij is genomineerd als ’talent van het jaar’. Stemmen op Croon kan hier.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...