Stormloop op kaartverkoop voor EK Hockey in Amsterdam

De populariteit van het Europees Kampioenschap Hockey in Amsterdam is groot. De afgelopen weken is er een ware stormloop ontstaan op de kaartverkoop van het evenement dat van 18 augustus tot en met 27 augustus in het Wagener Stadion in Amsterdam wordt gehouden.

Op alle wedstrijddagen is het stadion al goed gevuld, zegt Joost Vettorato, manager evenementen bij de hockeybond KNHB. ‘De kaartverkoop voor de finaledagen loopt natuurlijk het hardst. Maar ook voor de poulewedstrijden is de interesse groot. Er zijn inmiddels vier dagen uitverkocht, maar voor bijvoorbeeld de halve finales zijn nog kaarten. In veel regio’s is het in de EK-periode nog vakantie. We zien dat mensen er een dagje uit voor het gezin van maken. Ook zijn er complete hockeyteams die gezamenlijk komen kijken en het EK, een paar weken voor de start van de nieuwe competitie, aangrijpen als teambuildingsuitje’, constateert Vettorato. Hij wijst erop dat er voor de jeugd, naast het kijken van wedstrijd, op het EK-terrein tal van evenementen worden gehouden waarbij ze ook zelf kunnen hockeyen.

Elke dag een duel van Oranje

Tijdens het EK spelen, in ieder geval tot de halve finales, de mannen en vrouwen elk dag om en om. Vettorato: ‘Als je naar het EK komt, zie je daardoor altijd of de Oranje Mannen of de Oranje Vrouwen in actie. Die wedstrijden zijn altijd ’s avonds om 20.00 uur. We hopen natuurlijk dat onze teams het zo goed doen dat de toeschouwers tot en met de finale op zondag elke dag een Nederlands elftal in actie kunnen zien.’
De Nederlandse elftallen toonden onlangs op de Hockey World League dat het met de vorm goed zit. De Oranje Mannen wonnen de HWL in Londen, de vrouwen deden hetzelfde in Brussel.

Wagener nadert zijn voltooiing

Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de bouw van het vernieuwde Wagener Stadion, dat tijdens het EK Hockey dagelijks plaats biedt aan tienduizend bezoekers. Vettorato: ‘We wisten van tevoren dat het schema krap was. We moeten de komende weken nog hard werken om alles af te krijgen, maar dat gaat ons lukken. Het nieuwe stadion zag er op de tekeningen al prachtig uit, maar in het echt is het nog fraaier. Ons prachtige nationale hockeystadion bekijken, is alleen al een extra reden om naar het EK te komen kijken.’

Kaartverkoop

Kaarten voor het EK Hockey zijn te koop via de officiƫle EK-site: rabo-eurohockeychampionships2017.nl


Wat vind jij? Praat mee...