Teleurgestelde Max Caldas: ‘Moeten uit ander vaatje tappen’

Voor de camera van Hockey.nl reageert bondscoach Max Caldas na de 3-0 nederlaag tegen België. Daardoor eindigt Nederland als laatste in poule A op de HWL Final in Bhubaneswar en treft het poulewinnaar Duitsland. Daar kijkt Caldas wel naar uit.

‘De eerste drie kwarten waren we overal te laat. Dat moeten we onszelf kwalijk nemen. We moeten uit een ander vaatje tappen’, vertelt Caldas, die Duitsland als een mooie uitdaging ziet. ‘Ik vind op dit toernooi België en Duitsland de twee beste ploegen. Op dit moment wel ja.’

 


8 Reacties

 1. vruskie91

  België heeft heel veel geleerd van de nederlaag tijdens de EK finale en Nederland heeft er niks van geleerd. Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Duitsland!

  1. robvisser

   Voor de duidelijkheid, Nederland heeft die finale ook niet verloren destijds en ze hebben zich toen juist heel goed herpakt t.o.v. hun poulewedstrijd. Het lijkt me nu ook weer niet juist om teveel waarde te hechten aan deze overwinning van België. Per slot van rekening verloor Nederland een paar dagen geleden ook van Spanje. Om de een of andere reden is Max Caldas onvoorbereid begonnen aan dit toernooi en dat betaalt zich nu uit op een manier die je kunt verwachten. Nederland mist ook een paar cruciale spelers, om uiteenlopende redenen. Maar ze zijn ongeïnspireerd en lijken er met hun hoofd niet bij. Anders dan bij de Oranje dames moet kennelijk hemel en aarde worden bewogen om deze ploeg op scherp te krijgen. Het ziet er niet uit op het ogenblik.

 2. leonardus

  Nederland won weliswaar van Belgie in Amstelveen (25 aug 2017) maar toen was Belgie al een maat te groot qua tactiek en techniek. Op inzet (en opportunisme) won Nederland. Het team van Belgie is uitzonderlijk goed, voor zo’n klein hockeyland , en onze generatie is veel te onervaren en mist de ervaren spelers die door de Caldas aan de kant zijn gezet. Oeps!

  1. leonardus

   Sorry, was 27 augustus...

  2. robvisser

   Het is beslist waar dat de Belgen zich onder invloed van NL coaches enorm hebben ontwikkeld en dat ze nu tot de absolute top behoren (de mannen althans). Het idee in Nederland was dat België de poulewedstrijd op het EK verdiend had gewonnen, maar wel behoorlijk geflatteerd, gezien de vele kansen en de druk die Nederland in die wedstrijd kon ontwikkelen. Dat is ook de reden waarom Nederland allesbehalve het idee had dat het kansloos was tegen de Belgen in de finale. Omgekeerd bleken de Belgen in de finale 'dikke nekken' te hebben (zoals men dit in België pleegt te zeggen over Nederlanders). Ze waren arrogant en dachten dat ze er al waren. Nederland had de steun van het publiek, maar heeft de Belgen toch echt wel overklast in die tweede helft.

 3. kcinna

  Technisch en tactisch zijn ze gelijkwaardig. Het is de inzet die ik vaak mis bij de Oranje heren. Misschien lijkt dat maar zo, maar zoals de dames van Oranje of de heren van België (om er maar 2 te noemen) vanaf minuut 1 vol erin gaan, dat zie ik zelden bij onze heren. In de finale van het EK stonden ze er ook pas in de 2e helft. Zo zou het standaard moeten zijn! Maar hoe krijg je ze zover, psychologisch? Met de dames praten?

  1. robvisser

   Helemaal eens. Het is een verschil van dag en nacht tussen de Oranje dames en de Oranje heren. Ik begrijp er niks van. De dames hebben een enorme teamgeest en de inzet en spelvreugde spat er vanaf. Ze spelen met zoveel meer overtuiging. Het is wat mij betreft onbegrijpelijk dat de heren steeds weer gemotiveerd en op scherp gezet moeten worden. Je mist daar gewoon de bezieling, de wil en de overtuiging. Het is opvallend dat zelfs iemand als Max Caldas dat mentale aspect onvoldoende heeft kunnen veranderen. Als toeschouwer is het lastig om je te scharen achter een team dat er te weinig aan doet. Het lijkt ook alsof ze er zelf niet in geloven.

 4. w-j-arriens

  Donderdag tegen Dui zal blijken of de staf van Oranje in staat is een effektief taktisch plan te brengen tegen de "aartsrivaal" en hoe het staat met de mentale weerbaarheid van de spelers. Oranje is uit vorm is en verdedigend slecht, maar individueel veel sterker. Dui zit ook in een opbouwfase met nieuwe spelers en daar ligt de kans voor Caldas c.s.


Wat vind jij? Praat mee...