Terugkijken: shootout-thriller in Londen, comeback van kanon Paumen

De hockeyloze periode blikt hockey.nl terug op wedstrijden of reportages die het terugkijken waard zijn. Vandaag de thriller van de Oranje Dames tegen Nieuw-Zeeland, in de halve finale van de Olympische Spelen van Londen in 2012.

De 2-2 met twee goals van Maartje Paumen, betekende verlossing voor het krachtmens uit Brabant, die strafcornerspecialist Toon Siepman in zag vliegen om haar te helpen. Shoot-outs zorgden voor de finaleplaats.

LONDEN – Oranje bedankt het publiek, woensdag nade halve finale van het Olympische hockeytournooi tussen de vrouwen van Nederland en Nieuw-Zeeland. Nederland wint na shoot outs en plaats zich voor de finale. Foto: Koen Suyk

Twee keer kwam het favoriete Nederland in Londen op achterstand tegen Nieuw-Zeeland, twee keer was het Paumen die de achterstand weer herstelde. 22 strafcorners had Oranje genomen in Londen, twee daarvan waren gescoord, maar niet uit de directe corner van het grootste kanon Paumen. Vooral de 2-2 sloeg in als een granaat en was een mentale oppepper voor de ploeg, die zich onder leiding van bondscoach Max Caldas langs Nieuw-Zeeland vocht. Mede dankzij de hulp van strafcornergoeroe Toon Siepman.

Shoot-outs

Eva de Goede, Naomi van As en Ellen Hoog verzilverden daarna op overtuigende wijze hun zenuwslopende shoot-out. Nieuw-Zeeland werd gehinderd door keepster Joyce Sombroek en wist maar 1 shoot-out te scoren. Ook de finale werd met 2-0 een prooi voor Oranje, tegen aartsrivaal en toenmalig wereldkampioen Argentinië. Oranje prolongeerde in Londen daarmee de olympische titel van Peking.

Hier kijk je de samenvatting van de NOS.

Via het YouTube-kanaal van Olympic Channel kijk je de hele wedstrijd terug. Doorklikken naar deze link.

Kijk ook terug


2 Reacties

  1. Nvanas012

    Die shoot out van Eva de Goede😂😳damn!

  2. janv47

    Toevallig vond ik op deze site dat voor Maartje Paumen dit haar mooiste herinnering aan de Spelen is. Wat is jouw meest memorabele herinnering aan de Olympische Spelen? ‘Lastig, ik heb er natuurlijk drie mogen spelen. Met alle drie een andere rol binnen het team. Maar het meest memorabele moment was voor mij de halve finale tegen Nieuw-Zeeland van 2012, in Londen. We kwamen die wedstrijd twee keer op achterstand. En twee keer kwamen we terug met de strafcorner. Toen wonnen we met shoot-outs. Die toen nog vrij nieuw waren. Dat was zo’n bijzonder moment. De spanning was gigantisch. We wonnen en keken elkaar aan met het besef dat we in de finale stonden. We waren misselijk van de spanning. Wat een wedstrijd was dat. Die halve finale is mijn mooiste moment.’


Wat vind jij? Praat mee...