Teun Beins en Kyra Fortuin debuteren voor Oranje tegen Australië

Teun Beins, verdediger van Oranje-Rood, maakt zaterdag zijn debuut in het Nederlandse elftal in de FIH Pro League-wedstrijd tegen Australië. Kyra Fortuin van SCHC gaat bij de Oranje Dames later die dag tegen de Hockeyroos haar eerste cap halen.

Behalve Beins maken ook Bjorn Kellerman en Diede van Puffelen zaterdag hun opwachting in de ploeg van bondscoach Max Caldas. Dit drietal zat afgelopen zondag nog op de tribune toen Nederland met 3-4 van Nieuw-Zeeland won. Justen Blok, die in dat duel zijn debuut maakte, moet zaterdag tegen Australië samen met Derck de Vilder en Roel Bovendeert toekijken vanaf de kant in het State Netball & Hockey Centre in Melbourne. Zij speelden wel tegen Nieuw-Zeeland.
Sam van der Ven staat in het doel bij Oranje. Op de bank zit Maurits Visser die deze week inderhaast werd overgevlogen vanuit Nederland, omdat eerste doelman Pirmin Blaak in de warming-up van het duel met Nieuw-Zeeland zijn middenvoetsbeentje brak.

Kyra Fortuin én Famke Richardson spelen

Bij Kyra Fortuin staat er na zaterdag ook een 1 achter haar aantal caps. De aanvalster zat zondag tegen Nieuw-Zeeland, toen Oranje met 0-1 won, nog op de tribune samen met Famke Richardson. Ook Richardson, ploeggenoot van Fortuin bij SCHC, gaat zaterdag spelen tegen Australië.

Kyra Fortuin (voorgrond) met keepster Kiki Gunneman.

De Oranje Dames zijn nog met achttien speelsters in Melbourne. Eerder deze week vlogen Maartje Krekelaar en Pien Sanders naar huis om zaterdag aanwezig te zijn bij de uitvaart van de vader van een ploeggenoot bij hun club Den Bosch.

Volg de Oranje-duels live bij Ziggo Sport en op hockey.nl

De tweede Pro League-duels van de Nederlandse elftallen tegen Australië zijn zaterdag live te zien via Ziggo Sport. Het duel van de Oranje Heren begint ’s morgens om 5.00 uur, de vrouwen slaan af om 7.00 uur. De beide wedstrijden zijn ook te volgen via hockey.nl, dat Down Under verslag doet met wedstrijdverslagen, interviews en videoreportages.


Reacties op dit bericht zijn gesloten.