Toch geen De Lange op HWL, Verschoor alsnog naar Nieuw-Zeeland

Alyson Annan, bondscoach van het Nederlands Elftal Dames heeft een dag voor aanvang van de Hockey World League (HWL Final) in Auckland Maria Verschoor (Amsterdam) opgeroepen als vervangster van Lisanne de Lange (Laren). Afgelopen maandag vertrok De Lange nog naar Nieuw-Zeeland om aldaar de geblesseerde Eva de Goede (Amsterdam) te vervangen.

Lisanne de Lange onderging 3 november een reguliere medische keuring zoals alle speelsters en spelers van de selectieteams van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) met regelmaat een dergelijke keuring ondergaan. De resultaten van deze keuring gaven een mogelijke kans op een afwijking aan haar hart aan. Uit nader onderzoek door een cardioloog afgelopen week bleek een spelverbod niet aan de orde, maar werd wel een extra CT-scan geadviseerd.

Arno den Hartog, technisch directeur van de KNHB: ‘Toen afgelopen weekend bleek dat Eva de Goede geblesseerd was, hebben wij vanwege de reistijd en het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland besloten Lisanne als vervangster naar Nieuw-Zeeland te laten afreizen. Omdat wij vanzelfsprekend geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze speelsters en spelers, heeft Lisanne na aankomst in Auckland direct de geadviseerde CT-scan ondergaan. Uit deze scan blijkt helaas, en tegen onze verwachting in, dat meer aanvullend onderzoek noodzakelijk is, waarbij het tegelijkertijd nog altijd niet zeker is of er ook daadwerkelijk sprake van een probleem is.’

Den Hartog vervolgt: ‘Om elke vorm van risico uit te sluiten, heeft de KNHB vervolgens besloten het zekere voor het onzekere te nemen en Lisanne terug te trekken uit de toernooiselectie van de HWL Final. De teamarts van het Nederlands Elftal Dames begeleidt haar nu in Auckland. Wij zijn ons ervan bewust dat dit vooral voor Lisanne heel vervelend is, maar zijn er tegelijkertijd ook van overtuigd dat we op deze manier de juiste beslissing nemen.’

Maria Verschoor, die als reservespeelster in Nederland meetrainde met de selectie, is woensdagavond door bondscoach Alyson Annan geïnformeerd en zal zich zo snel mogelijk bij het Nederlands Elftal Dames in Auckland voegen.

De HWL Final vindt plaats van 17 tot en met 26 november 2017 in Auckland, Nieuw-Zeeland. Nederland speelt in poule A, samen met Korea, Nieuw-Zeeland en USA. De Nederlandse dames spelen hun eerste wedstrijd van het toernooi op 17 november om 08.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Nieuw-Zeeland. 


2 Reacties

  1. ton-goderie

    Wat ongelofelijk triest voor Lisanne en familie! STERKTE !

  2. vostammer

    Bij die goedbedoelde ct scans kunnen een hoop vraagtekens worden gesteld. Weer een stapje verder in onze risicomijdende samenleving. Maar levert het behalve meer angst wel daadwerkelijk significant minder risico op?


Wat vind jij? Praat mee...