Tophockeyers bezorgen zieke kinderen een glimlach

International Rogier Hofman werd een aantal jaar geleden door de KNHB gevraagd of hij op bezoek wilde gaan bij een ernstig ziek kind. Dat bezoek maakte zo veel indruk dat hij besloot samen met Bloemendaal-teamgenoot Tim Jenniskens de stichting Sport Helpt op te richten.

‘Niet wegzakken in het ziek-zijn’

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) organiseert Sport Helpt ontmoetingen tussen ernstige zieke kinderen en een topsporter van zijn of haar favoriete sport. ‘Voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze niet wegzakken in het ziek-zijn. Ze moeten feeling houden met hun omgeving, met hun interesses, hun leven naast de ziekte en hun toekomstdromen. Een Sport Helpt-ontmoeting helpt daar enorm bij’, aldus Pieter Hoogesteijn, hoofd communicatie NVK.

Meer dan 260 Olympische sporters

Ouders van zieke kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen een verzoek voor een ontmoeting indienen bij hun arts of pedagogisch medewerker. Sport Helpt bekijkt de aanvraag en gaat na welke sporter beschikbaar is. Dankzij het uitgebreide sportnetwerk van Rogier en Tim hebben zich al meer dan 260 (olympische) sporters bij Sport Helpt aangesloten en dit aantal groeit nog steeds. Een ontmoeting met een ernstig ziek kind is voor een sporter een kleine moeite, maar bezorgt het kind een fantastische dag en een tijdelijke ontsnapping aan het ziek zijn.

Meer weten? Ga naar www.sporthelpt.nl.


1 Reactie

  1. LuitItalianer

    SUPER INITIATIEF!


Wat vind jij? Praat mee...