Trainingsgroep Oranje: Delmée geeft Guus Jansen een kans

Bondscoach Jeroen Delmée geeft het Rotterdamse talent Guus Jansen een nieuwe kans in Oranje. De 22-jarige aanvaller is de enige nieuwkomer in de trainingsgroep die donderdagmiddag met de spelers werd gedeeld. Deze groep werkt toe naar de trainingsstage in Zuid-Afrika die volgende maand plaatsvindt en de Pro League-duels van februari in India. 

Jansen trainde al eerder mee bij het Nederlands elftal, maar speelde nog geen interlands. De spits van Rotterdam kwam eerder deze maand met Jong Oranje uit op het WK onder 21 jaar in Kuala Lumpur, waar hij met zijn team vijfde werd.

Boris Burkhardt en Joep Troost zijn de opvallendste afvallers bij de selectie van 25 man. Zij kwamen deze maand allebei nog in actie tijdens de Pro League voor Oranje in Argentinië. Ook Sheldon Schouten, David Huussen, Pepijn Reyenga en Marlon Landbrug hoeven zich in januari niet te melden bij Oranje.

De Geus en Van Dam (hier naast Jorrit Croon) keren allebei terug bij Oranje. Foto: Willem Vernes

Terugkeer Van Dam en De Geus

Thijs van Dam en Jonas de Geus misten door blessureleed de trip naar Zuid-Amerika en keren nu weer terug in de groep. Dat geldt ook voor derde keeper Derk Meijer en Duco Telgenkamp, die aan Jong Oranje werd uitgeleend voor het WK. Daar raakte de spits geblesseerd, waardoor hij nog geen halve wedstrijd speelde.

Op de wintertrip, die op 13 januari begint, werkt Nederland drie interlands af. Achtereenvolgens zijn Zuid-Afrika (22 januari), Frankrijk (26 januari) en India (28 januari) de tegenstanders van Oranje. Op 10 februari hervat de ploeg van Delmée de Pro League tegen Ierland, in India. Daar treft Nederland ook Spanje, India en Australië, tegen alle teams worden twee duels gespeeld: vier in Bhubaneswar en vier in Rourkela.

De 25-koppige trainingsgroep van Oranje

Speler Club Caps Goals
Seve van Ass HGC 217 29
Lars Balk Kampong 125 3
Teun Beins Bloemendaal 42 3
Max de Bie Oranje-Rood 9 0
Koen Bijen Den Bosch 46 22
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood 139
Justen Blok Rotterdam 56 4
Jasper Brinkman Bloemendaal 27 5
Thierry Brinkman Bloemendaal 164 72
Jorrit Croon Bloemendaal 131 13
Thijs van Dam Rotterdam 104 19
Jonas de Geus Kampong 131 8
Steijn van Heijningen Rotterdam 45 5
Tjep Hoedemakers Rotterdam 40 14
Guus Jansen Rotterdam 0 0
Jip Janssen Kampong 95 48
Derk Meijer (k) Rotterdam 9
Floris Middendorp Amsterdam 23 0
Joep de Mol Oranje-Rood 136 2
Terrance Pieters Kampong 65 14
Tijmen Reyenga Oranje-Rood 42 4
Duco Telgenkamp Kampong 11 11
Derck de Vilder Kampong 52 6
Maurits Visser (k) Bloemendaal 33
Floris Wortelboer Bloemendaal 98 4

11 Reacties

  1. ruud-stork

    Mooi Guus, jij bent een van die weinigen waarvoor je rechtop gaat zitten als je aan de bal komt. Altijd genieten. Zet hem op 👊

  2. AmelieHockey

    Ik denk dat delmee een fout maakt met het laten afvallen van Burkhardt en Troost. Hebben allebei prima scorings rendement en ze spelen goed bij hun club. De andere afvallers snap ik eerlijk gezegd wel. Wel goed dat Telgenkamp er weer bij is. Hij zou een van de smaakmakers van de Olympische Spelen in Parijs kunnen zijn! Nu eerst maar de pro league wedstrijden winnen!

  3. SanderVerkeij

    Ik dacht dat Landbrug een kans kreeg? Verder, selecteer nou gewoon Hertzberger en de Wijn. Het is allemaal zo creatiefloos op het moment. De dames zijn een stuk sprankelender om te zien op dit moment.

    1. Runa Honig

      De Wijn en Hertzberger? Kan je niet menen. Niet blijven hangen in het verleden!

    2. SanderVerkeij

      Meningen verschillen. Jullie waren negatief op vorige selectie. Ik vond de vorige selectie en coach een stuk verfijnder spelen en plezieriger om te kijken. Het is allemaal zo inspiratieloos. Ze kunnen een voorbeeld aan de vrouwen nemen.

    3. LiesedeVos

      Runa: waarom zou Jeroen H geen kans mogen krijgen? Ik snap dat niet. Hij is topscorer aller tijden EN hij op dit moment is hij nr 3 van de hoofdklasse. Te oud? Zou ik een vreemd argument vinden voor zijn huidige functioneren. Veel jongens krijgen kort een kans maar Jeroen krijgt totaal GEEN kans. Jammer

  4. LiesedeVos

    Leuk voor Guus. Jammer dat zijn teammaat Jeroen geen enkele kans lijkt te krijgen. Onbegrijpelijk.

    1. Runa Honig

      He Liese, Delmee investeert in de toekomst. Het gaat om spelers te selecteren die naar Parijs kunnen toegroeien en daar op hun top zijn. Dat is het toernooi waar alles om draait. Met alle respect, Jeroen past niet in dat plaatje, hoe goed hij misschien ook presteert in de hoofdklasse.

    2. LiesedeVos

      @Runa, ik snap jouw punt. Ben het er echter niet mee eens. Jeroen speelt/ scoort goed de laatste jaren. 21/22: 4e plek topscorer 22/23: 1e plek topscorer 23/24: 3e plek topscorer met een grote kanttekening. 1e plek : Jip Jansen (99% strafcorner doelpunten, 2e plek Sam Jane (speelt niet voor NL) 3e Jeroen. Verder staat Jeroen op dit moment gedeelde tweede plek als het gaat om alleen veld doelpunten. Nr 1 als het alleen om veld doelpunten is Thibeau Stockbroekx (speelt ook niet voor NL). Dus…wie bewijst al jaren dat hij het scoren het meest machtig is? Lijkt mij dat Jeroen ook dit jaar weer piekt, de lijsten aanvoert en de jonge generatie breed achter zich laat. Pieken op het juiste moment, te oud etc ik heb het allemaal voorbij zien komen. Jammer…

  5. Runa Honig

    He Amelie, Ik snap je punt wel, maar er moet wel evenwicht in de selectie zijn. Delmee kan niet zomaar meer aanvallers selecteren en andere aanvallers opofferen voor deze heren is kennelijk niet aan de orde. Ik zou ook niet weten wie.

  6. Frankwaterland

    Met Liese eens. Heb het al eerder gezegd, Jeroen hoort erin. Alle respect voor Delmee zijn keuzes, maar wees dan een man en geef Jeroen duidelijkheid.


Wat vind jij? Praat mee...