Trio Amsterdammers scoort in remise tegen Australië

De Oranje Heren hebben vandaag hun eerste van vier interlands in en tegen Australië gelijkgespeeld. In het Narrogin Hockey Stadium in het zuid-westen van Australië kwam de ploeg van Max Caldas twee keer op een voorsprong. Voor Nederland scoorde het trio van de Amsterdamsche hockeyclub.

In de eerste van een serie van vier interlands tegen de Kookaburras kwam nieuwkomer Derck de Vilder nog niet in actie. De tiener moet dus nog even wachten op zijn debuut in het grote Oranje. Ook Roel Bovendeert, Pirmin Blaak en Terrance Pieters kwamen niet actie. Namens Oranje speelden Mink van der Weerden (geopereerd aan enkel), Joep de Mol (buikspier) en Glenn Schuurman (duimbreuk) niet wegens blessures. De Mol is naar alle waarschijnlijkheid de komende wedstrijden in Australië wel inzetbaar. De andere twee niet.

Nederland pakte een voorsprong door een schot van Billy Bakker vanaf rand cirkel. Jeremy Hayward scoorde uit een strafcorner de gelijkmaker en Aaron Kleinschmidt bracht de winnaar van de HWL 2017 vervolgens op voorsprong. Mirco Pruyser en Valentin Verga – via een Australische verdediger –  gaven Nederland weer het voordeel. Uiteindelijk werd het dertig seconden voor tijd alsnog gelijk door een rake strafcorner van opnieuw Hayward.

Karakteristieken

Australië – Nederland 3-3
10. Bakker 0-1, 14. Hayward (sc) 1-1, 28. Kleinschmidt 2-1, 30. Pruyser 2-2, 30. Verga 2-3, 60. Hayward (sc) 3-3.
Oranje Van de Ven; Algera, De Geus, Baart, Wortelboer, Bakker, Van Ass, Kemperman, De Voogd, Brinkman, Pruyser.
Vliegende wissels Balk, Van Dam, Croon, Verga, Havenga, Kellerman.
Niet gespeeld Blaak, De Vilder, Bovendeert, De Mol, Pieters, Schuurman, Van der Weerden.

 


1 Reactie

  1. robvisser

    Volkomen onnodige remise. De betere ploeg, weliswaar onvoldoende kansen benut, maar heel erg slordig en het hoofd kwijtrakend in het vierde kwart. Het is iets wat we wel vaker zien bij de hockeyheren, dat knullige en onnodige. Je weet dat bijna iedere strafcorner van Australië raak is en toch maakt Wortelboer dan in de slotfase een SC mogelijk. En kort daarna een volkomen mislukte Nederlandse SC waarmee je alsnog de wedstrijd had kunnen winnen. Tuurlijk, een testserie, maar deze dingen sluipen er te vaak in bij de Nederlandse heren en dat is jammer.


Wat vind jij? Praat mee...