Twee aanvoerders Oranje Heren afwezig bij Champions Trophy

Billy Bakker en Mink van der Weerden, twee van de drie aanvoerders van de Oranje Heren, zijn de belangrijkste afwezigen in de selectie van bondscoach Max Caldas voor de Rabobank Champions Trophy, die van 23 juni tot 1 juli wordt gehouden in Breda. Bakker wordt vader in die periode, Van der Weerden is onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Caldas: ‘Doelstelling is dat Mink weer helemaal pijnvrij kan hockeyen. Dat is nu nog net niet het geval. Reden voor ons om hem niet te selecteren. Billy en zijn vriendin verwachten hun eerste kind als de Champions Trophy wordt gespeeld. Ik weet uit eigen ervaring hoe mooi het is vader te worden. Wij vinden het belangrijk dat Billy de tijd en de ruimte heeft om daarvan te genieten. Ik kan en wil hem niet vragen zich in die periode ook te focussen op het team en zijn sportprestatie.’

Door de absentie van Van der Weerden van Bakker is nu al duidelijk dat Seve van Ass, de derde van het trio-aanvoerders, tijdens de Champions Trophy de band bij Oranje gaat dragen.

Hertzberger en Pieters

Bij de achttien namen die Caldas maandag bekend heeft gemaakt, zit wel Jeroen Hertzberger. De aanvaller van Rotterdam, die na de Olympische Spelen in Rio van Caldas te horen had gekregen dat hij voorlopig niet meer werd geselecteerd, keerde enkele weken geleden terug in de trainingsgroep van Oranje. Caldas beloont de goede prestaties van Hertzberger nu ook met deelname aan de laatste Champions Trophy.

Terrance Pieters, hier nog in het shirt van Jong Oranje, mag nu voor het eerst met het grote Oranje naar een toernooi. Foto: Frank Uijlenbroek

De bondscoach selecteert ook een debutant: Terrance Pieters, de aanvaller van Almere. Pieters zat vorig seizoen al bij de trainingsgroep van Caldas, maar viel in de aanloop naar het EK in Amsterdam af. Hij werd daarna wel Europees kampioen met Jong Oranje.

Meest opvallende afvaller, naast Van der Weerden en Bakker, is Bjorn Kellerman. De aanvaller van Kampong, waarmee hij onlangs landskampioen werd, groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde in het keurkorps van Caldas.

Afvallers van Oranje blijven trainen

Van de 28 spelers die Caldas de afgelopen maanden in de trainingsgroep onder zijn hoede had, zijn verder nog afgevallen: Tristan Algera (HGC), Roel Bovendeert (Bloemendaal), Martijn Havenga en Jip Janssen (Kampong), Derck de Vilder (Pinoké) en keeper Maurits Visser (Den Bosch). Caldas: ‘We hebben deze jongens en Billy gevraagd de komende periode te blijven trainen. We werken met hen een apart programma af. Acht spelers uit de Champions Trophy-selectie speelden gisteren nog EHL, Jonas en Terrance komen met Almere nog in actie tijdens de play-offs. Omdat je nooit weet wat er na zo’n intensief hockeyseizoen nog gebeurt voordat het toernooi begint, hebben we ervoor gekozen meer dan twee reserves aan te wijzen.’

Bjorn Kellerman, hier in actie voor Oranje tijdens de halve finale van de Hockey World League in Londen. Foto: Frank Uijlenbroek

Keeper Berend van Eldonk (Rotterdam) maakt helemaal geen deel meer uit van de trainingsgroep. Hij gaf tijdens een gesprek met Caldas aan zich, om studieredenen, voorlopig niet beschikbaar te stellen voor de Oranje Heren. ‘Hij heeft zijn besluit aan ons toegelicht en daarvoor hebben wij alle begrip’, aldus de bondscoach.

In de selectie ontbreekt ook Sander de Wijn. De verdediger van Kampong heeft eerder aangegeven dat hij vanwege de afronding van zijn studie pas vanaf augustus weer beschikbaar is voor Oranje.

Selectie Oranje Heren Champions Trophy 2018

Hieronder de volledige selectie van de Oranje Heren die de Champions Trophy 2018 in Breda gaan spelen.

Naam Club
Seve van Ass (C) Rotterdam
Sander Baart Braxgata Hockey Club
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (K) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jorrit Croon HGC
Thijs van Dam Rotterdam
Jonas de Geus Almeerse
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Robbert Kemperman Kampong
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Almeerse
Mirco Pruyser Amsterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (K) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Bob de Voogd Oranje-Rood
Floris Wortelboer Bloemendaal

 

En dit zijn de achttien Oranje-internationals die vanaf 23 juni in Breda gaan strijden om de Champions Trophy!

Geplaatst door OranjeHockey op Maandag 28 mei 2018


6 Reacties

 1. paulvanbeuzekom

  Geen Bjorn Kellerman? Hij is in bloedvorm en levensgevaarlijk voor elke verdediger. Jammer om te zien dat hij niet geselecteerd is.

 2. MickH

  Ik schat Kellerman op dit moment toch wat hoger in dan Thierry Brinkman. Opvallend.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Ik schat Bovendeert ook hoger in dan Bob de Voogd...

 4. vostammer

  Billy Bakker heeft thuis dus weinig te vertellen. Kan niet naar Breda want er is een baby. Zijn vrouw wil de luiers niet verschonen? Billy moet een flesje geven? Vinden we het gek dat mensen in Nederland hockey geen serieuze sport vinden....Hopelijk gooien ze Kellerman er in. Dat lijkt meer een kerel!

 5. robvisser

  Ok, Joep de Mol er wel bij maar Bjorn Kellerman niet. Tuurlijk.

 6. Runa Honig

  Ik begrijp niets van deze bondscoach. Wat heeft hij toch met de mol en de voogd? Er zijn echt veel betere spelers! Schuurman idem. En geen Kellerman? Onmogelijk! Wordt Max wel geëvalueerd?


Wat vind jij? Praat mee...