Tweede editie FIH Pro League wordt in 2021 uitgespeeld

De huidige tweede editie van de FIH Pro League wordt door de coronacrisis pas in 2021 uitgespeeld. Dat heeft de internationale hockeybond besloten na overleg met de elf deelnemende landen aan de prestigieuze competitie. Dat betekent voor de Nederlandse teams dat zij veel thuiswedstrijden spelen en alleen de uitwedstrijden met België op het programma staan. De uitduels tegen België, die voor eind juni 2020 stonden gepland, zijn inmiddels ook afgelast.

De internationale hockeybond heeft, na overleg met de nationale bonden en op basis van advies van de WHO, besloten dat de tweede editie van de Pro League niet in juni 2020 maar in juni 2021 eindigt. Dat betekent dat de wedstrijden die waren afgelast of nog niet zijn gespeeld, opnieuw worden ingepland.

De Nederlandse teams speelden deze Pro League-editie tot nu toe alleen (dubbele) uitwedstrijden. De Oranje Dames tegen China, de Verenigde Staten en Argentinië. De Oranje Heren tegen India, Spanje en Argentinië. De thuiswedstrijden van de Nederlandse elftallen tegen Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en Australië zijn allemaal afgelast.

De beslissing van de FIH is goed nieuws voor de Nederlandse teams en de competities, aangezien zij de komende vijftien maanden tot aan de Olympische Spelen van Tokio 2021 geen verre interlands hoeven te spelen. Dat geeft ruimte op de hockey-agenda, die door alle afgelaste evenementen en competitie toch al gaat uitpuilen.

De Oranje Dames zijn blij na de winst van de Pro League editie 1. Foto: Koen Suyk

‘Nu de wereld met een ongekende gezondheidscrisis te maken heeft, is het op dit moment bijna onmogelijk om een ​​datum te voorspellen waarop de huidige competitie opnieuw zal beginnen’, reageert Thierry Weil, CEO van FIH. ‘We geloven dat we de juiste oplossing hebben gevonden voor de huidige editie van de FIH Hockey Pro League. We hebben extra tijd om de wedstrijden te spelen en tegelijkertijd verlichten we de druk op zowel de spelers als de kalender voor 2021.’

FIH Pro League 3 start september 2021

De internationale hockeybond heeft ook besloten dat editie 3 van de FIH Pro League in september 2021 van start gaat en in juni 2022 eindigt. Een Pro League-seizoen liep tot nu toe van januari tot juni. De FIH heeft hiertoe besloten om de flexibiliteit in het speelschema te vergroten en de belasting voor de spelers verder te beperken. Het format van het spelen van de dubbele thuis- en uitwedstrijden blijft gehandhaafd.

Weil: ‘De veranderingen voor seizoen 3 zijn een belangrijke stap in de evolutie van deze fantastische competitie. De eerlijke en open dialoog die we hebben met de nationale bonden stelt ons in staat om de FIH Hockey Pro League vorm te geven op een manier die voor iedereen werkt.’


4 Reacties

 1. stekel

  verrassend

 2. jvolcano

  Zonder hoofdsponsor heeft dit toernooi geen toekomst. Het is zeer de vraag of de Pro League 3 er wel komt.

 3. Sjang Fijen

  Ja, misschien is het een vraag of de Pro League na 2021 een vervolg krijgt, we zullen zien. Ik denk overigens van wel. Voorlopig staan er voor 2021 in de Pro League opvallend veel wedstrijden voor zowel Dames Oranje als ook Heren Oranje in ons mooie landje gepland. Nou ja, een keer reizen we een dagje naar Belgie, lekker dichtbij. Nog een jaartje wachten en als het virus hopelijk verdreven is, genieten van veel en mooi hockey Alle wedstrijden... VOLLE BAK, echt wel. Groet, Sjang

 4. robvisser

  Ik zou het zonde vinden als de Pro League na volgend jaar ophoudt en ik geloof ook niet dat dit gebeurt. Ik heb ervan genoten in ieder geval. Op zich een goede beslissing om de huidige editie in 2021 uit te spelen.


Wat vind jij? Praat mee...