Uitblinker Blaak over heldenrol: ‘Mijn gevoel gevolgd’

Het Nederlands elftal heeft in het Kalinga Stadium de finale van het WK bereikt na een zenuwslopende wedstrijd tegen wereldkampioen Australië. Een van de grote Oranjemannen was zonder twijfel keeper Pirmin Blaak. Blaak, die in de wedstrijd al meermaals met weergaloze reddingen Oranje op de been hield, toonde uiteindelijk ook in de shoot-outserie zijn klasse en was na afloop de gevierde man.

Direct na afloop gaf hij zijn reactie over de wedstrijd en de knotsgekke shoot-outserie. Bekijk de video!

Bekijk ook

Ook bondscoach Max Caldas schoof na afloop van de halve finale aan voor onze camera. Caldas loofde de weerbaarheid en kracht van Oranje en roemde behalve eerste keeper Pirmin Blaak ook de wijze waarop tweede doelman Sam van der Ven zijn rol dit WK vervult.


5 Reacties

 1. albertmonpellier

  Pirmin Blaak is één van de helden van het Nederlands elftal! Iedereen droeg zijn steentje bij. Op de bank. Op de tribune! Groene kaart! Gele kaart! Dit alles en meer hoort bij het proces en maakte alert en scherper! Goed gefocust allemaal! Succes morgen in de finale mannen. En je ziet het met mooi en bescheiden hockeyen red je het niet. Dit is mooi en het gaat 💯% mooier worden! 💪🏾🇳🇱👍🏾🍀🙏🏾

 2. marnixhendrik

  Lees te weinig dat dit Team een Top Coach heeft. Tactisch en Mentaal de beste. Maakt dit team beter. Ook als het tegenzit.

  1. goud

   Eens!

 3. paul-opgenhaffen

  Het is ondanks Caldas. Niet dankzij Caldas

  1. goud

   Waarom? Wat doet hij fout? De kritiek is steeds op de resultaten, als er goed resultaat dreigt te komen is het “ondanks”. Als het resultaat niet goud is (OS, WK14) komt het door Caldas lees ik hier. Maar waarom dan, wat?


Wat vind jij? Praat mee...