Uitslag poll: ‘Een EK-titel voor Nederland’

De redactie vroeg begin deze week om jullie mening. De poll ‘Welk(e) land(en) grijpen de Europese titel?‘ zorgde voor veel reacties. Wie grijpt het EK-goud bij de mannen en wie bij de vrouwen? Volgens jullie pakken de Belgische mannen de titel, maar blijft de titel bij de vrouwen, in Nederland. Er stemden in totaal 2528 op onze poll op de site. 

Stemmers lieten ook reacties achter: ‘Favoriet bij de mannen is België en bij de vrouwen Nederland.’ Maar daar werd aan toegevoegd: ‘Favoriet zijn wil niet altijd zeggen dat je ook wint.’ Meer dan de helft van de stemmen gingen uit naar de Belgische mannen. Een kwart van de stemmen waren voor de Oranje mannen, die daarmee een zilveren plak zouden pakken. ‘Voor de Belgen zou het een deceptie zijn als ze het toernooi niet winnen. Ze zijn huizenhoog favoriet en men verwacht daar eenvoudigweg goud.’

Het door jullie voorspelde goud voor de Oranje Dames zou het tweede EK-goud op rij zijn. De Oranje Heren wonnen de Europese titel twee keer op rij, in 2015 en 2017. De negen edities daarvoor stond de ploeg zeven keer in de finale, maar greep het alleen in 2007 een gouden medaille. De Oranje Dames pakten de vorige editie het goud, nadat de ploeg de twee toernooien daarvoor in Engeland (2015) en Duitsland (2013) hun meerdere moest erkennen.

Een reactie was speciaal gericht op Engeland. Deze stemmer verwacht namelijk dat die ploegen gaan stunten. In het overzicht blijkt dat niet veel stemmers die mening delen.

Uitslag poll

EK-goud bij de mannen: 

62 procent van de stemmers koos voor België

24 procent van de stemmers koos voor Nederland

10 procent van de stemmers koos voor Duitsland

1 procent van de stemmers koos voor Engeland

1 procent van de stemmers koos voor Wales

1 procent van de stemmers koos voor Spanje

0,5 procent van de stemmers koos voor Schotland

0,5 procent van de stemmers koos voor Ierland

 

EK-goud bij de vrouwen: 

88 procent van de stemmers koos voor Nederland

7 procent van de stemmers koos voor Duitsland

1 procent van de stemmers koos voor Engeland

1 procent van de stemmers koos voor Wit-Rusland

1 procent van de stemmers koos voor België

1 procent van de stemmers koos voor Spanje

0,5 procent van de stemmers koos voor Rusland

0,5 procent van de stemmers koos voor Ierland


1 Reactie

  1. barbara-frese

    Nederland gaat gewoon heerlijk knallen!!!!! De dames en heren winnen het toernooi!!!! Positive vibes and thinking. 👍🏑🥅💪♥️


Wat vind jij? Praat mee...