Vaderschap Billy Bakker gaat voor Champions Trophy

Rond 1 juli worden international Billy Bakker en zijn vriendin Claire ouders van een zoon. De Champions Trophy in Breda is dus voor een van de leiders van Oranje niet mogelijk om te spelen. ‘Een geboorte van een eerste kind is iets wat je maar een keer in je leven mee gaat maken. Dus de keuze was snel gemaakt.’

De centrale middenvelder en aanvoerder van Amsterdam had al tijdens de trainingsstage in Australië een gesprek met bondscoach Max Caldas over het eventueel ontbreken tijdens de Champions Trophy, die van zaterdag 23 juni tot zondag 1 juli voor de laatste keer in Breda wordt gespeeld.

‘Het was belangrijk hoe mijn vriendin Claire erin zat. Het was al snel duidelijk dat de toegevoegde waarde van het spelen van de Champions Trophy voor mij vrij laag was’, zegt Bakker, die vorig weekend met zijn club Amsterdam de finale om de landstitel verloor van Kampong. Hij zegt een prettig gesprek te hebben gehad met Caldas hierover. Met zijn vriendin gaat het ondertussen goed. ‘We mogen niet klagen. In het begin was het wel lastig en was ze veel misselijk. Maar sinds zestien weken gaat alles voorspoedig. De laatste weken zullen vast pittig worden.’

‘Dit gaat een hele mooie periode voor ons worden’

De komende weken zal Bakker niet veel bij Oranje zijn. ‘Straks breekt het moment aan dat ik opeens naar het ziekenhuis kan worden geroepen. Dus zal ik in de eindfase niet bij elke meeting zitten. Dat moeten we nog even bespreken.’ Bakker en z’n vriendin verwachten een jongen. Of de naam weer gaat allitereren zoals bij zijn eigen naam, wil hij uiteraard nog niet verklappen, behalve dat de naam niet op een –y (i-grec) eindigt. Dat is wat hij met een lach wel wilde onthullen.

De kinderwens was er altijd wel. Vorig jaar werd dat serieus. ‘Als je heel jong bent, wil je altijd wel kinderen denk ik. Na het EK vorig jaar was het een mooie gelegenheid om te kijken of we dat konden. Dat ging sneller dan gedacht. Ik ben nu 29. Dat is een mooie leeftijd toch? Ik ben er denk ik nu klaar voor. Dat is voor iedereen weer anders, qua leeftijd. Nu heb ik de komende tijd rust in de zomer. Dit gaat een hele mooie periode voor ons worden.’

https://www.instagram.com/p/BdYAiJan-cB/?taken-by=billybakker8


5 Reacties

 1. vostammer

  Nooit meer selecteren. Ongeschikt voor topsport. Daar ben ik hard in.

  1. julio

   En jij bent ongeschikt voor het ouderschap. Daar ben ik dan weer heel makkelijk in.

 2. PatrickBateman

  Je maakt toch een grapje hoop ik? Caldas (en iedere andere goede coach) vindt dit soort dingen prima. Ouderschap is veel, veel, veeel belangrijker dan een CT. Dat is met alle respect ook nog eens een toernooi van matig belang. Het enige toernooi dat misschien ooit bij sommigen voorgaat op ouderschap zijn de Olympische Spelen. En serieus aangeven dat Bakker niet geschikt is voor topsport. Je laat duidelijk merken dat je dat zelf nooit bedreven hebt. Je bent niet hard maar gewoon dom.

 3. robvisser

  Wat kun je ervan zeggen? Gefeliciteerd, dat lijkt me wel het minste. Je moet doen waar je je het beste bij voelt en Billy weet dat hij toch wel geselecteerd wordt. Dat is een luxe die niet alle spelers hebben. Los daarvan zou Caldas het ook andere spelers niet euvel duiden als ze deze keuze hadden gemaakt. 'Het was belangrijk hoe mijn vriendin Claire erin zat' is wel een beetje een cryptische. Was hij dan wel gegaan als die had gezegd 'Als je zo nodig moet hockeyen, doe het dan maar.'? Hopelijk is het niet tot deze discussie gekomen. De redactionele conclusie 'De Champions Trophy in Breda is dus voor een van de leiders van Oranje niet mogelijk om te spelen' is misschien weer wat te kort door de bocht, want het blijft uiteindelijk wel een individuele keuze. In het algemeen is het jammer dat Nederland niet in de sterkste formatie kan oefenen voor het WK, los van het feit dat de Champions Trophy op zich al een prestigieus toernooi is. Ook enkele andere key players laten verstek gaan. Maar Billy heeft in ieder geval wel een goede reden.

 4. Jip52

  Weet je wat een topsporter cq coach typeert.... dat ze topsport EN de belangrijke zaken van het leven zoals het krijgen van wen kind , weten te integreren ! Petje af voor Caldas en Billy .


Wat vind jij? Praat mee...