Van der Weerden eindelijk terug in Oranje: ‘Nu gewoon gas er op!’

Na een afwezigheid van iets meer dan een half jaar staat Mink van der Weerden weer op het veld met Oranje. Het geroemde strafcornerkanon van het Nederlands elftal kampte sinds december met een slepende hielblessure, maar is inmiddels fit genoeg en maakt weer deel uit van de trainingsgroep van bondscoach Max Caldas.

Vanaf het moment dat de 127-voudig international afgelopen winter tijdens de HWL Finals in India geblesseerd raakte, richtte hij zijn pijlen op een optimale revalidatie. Door het Hoofdklasse-seizoen met Oranje-Rood, waarin hij toch veel speelminuten moest maken als ‘luie laatste man’, duurde zijn herstel alleen langer dan gehoopt en miste hij met Oranje de laatste editie van de Champions Trophy.

De 29-jarige verdediger kampte aan het begin van de zomer namelijk nog altijd met pijn en was internationaal niet belastbaar. Hierop koos Van der Weerden ervoor om in de zomermaanden zich 100% te richten op zijn revalidatie. Op Papendal en met weer het oranje om zijn schouders blikt Van der Weerden nu in onderstaand interview uitgebreid terug op zijn herstel en geeft hij antwoord op de hamvraag: hoe fit is hij nu met het oog op de start van de competitie en het aankomende WK met Oranje, dat eind november begint?

 


Wat vind jij? Praat mee...