Vanaf morgen weer volop WK Hockey op Ziggo Sport en NOS

Na drie dagen volop actie op het WK voor dames in Amsterdam en Terrassa is maandag een rustdag, maar morgen (dinsdag, red.) wordt het wereldkampioenschap vervolgd. De Oranje Dames komen woensdag weer in actie. Om 19.30 uur speelt de ploeg van bondscoach Jamilon Mülders de laatste poulewedstrijd tegen Chili. Deze wedstrijd is te zien op het voor abonnees gratis kanaal 14 van Ziggo Sport.

Zoals we bij de eerdere poulewedstrijden tegen Ierland en Duitsland hebben gezien, kleedt Ziggo Sport de duels van de Oranje Dames aan met een uitgebreide voor- en nabeschouwing. De uitzending van het duel tegen Chili, woensdag om 19.30 uur, begint al om 19.00 uur en wordt gepresenteerd door John van Vliet. Oud-internationals Kim Lammers en Teun de Nooijer doen de analyse van de wedstrijd. Van Vliet en Lammers verzorgen ook het commentaar van Nederland-Chili.

Ook bij het duel tegen Chili loopt Gerben Engelen als vliegende reporter door het Wagener Stadion. Hij geeft een impressie van de sfeer en zal ook aanwezige oud-internationals en andere topsporters interviewen. Direct na afloop vangt Engelen ook de eerste speelster of coach op voor een flashinterview. Met andere hoofdrolspelers analyseert Van Vliet later de wedstrijd in de studio.

Ziggo Sport Totaal-abonnement

Behalve de wedstrijden van Oranje zendt Ziggo Sport ook andere WK-wedstrijden live uit. Deze poulewedstrijden worden voorzien van het originele Engelse commentaar. Om alle wedstrijden te kunnen kijken, heb je een Ziggo Sport Totaal-abonnement nodig. Dat is ook te bestellen als je een andere provider dan Ziggo hebt. De wedstrijden zijn met de Ziggo Go-app ook op mobiele apparaten te bekijken.

De Spaanse keepster Melanie Garcia voorkomt een Argentijns doelpunt op het WK in Terrassa. Foto: FIH/Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

Ben je geen abonnee van Ziggo en heb je geen Ziggo Sport Totaal-abonnement, dan kun je bij de NOS de samenvattingen van de Oranje-wedstrijden zien. Die worden van commentaar voorzien door Philip Kooke en worden dezelfde avond nog uitgezonden op NPO1 en zijn ook online te zien op nos.nl.

hockey.nl

Wil je helemaal niks missen, dan moet je de komende twee weken ook hockey.nl volgen. We zijn met de voltallige redactie in het Wagener Stadion en vanaf de halve finales in Terrassa aanwezig om te berichten over alle wedstrijden die worden gespeeld.

De nadruk ligt natuurlijk op de duels van de Oranje Dames. Elke wedstrijd houden we je via het liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Na afloop vind je direct een wedstrijdverslag en interviewen we voor de camera en in tekst de hoofdrolspelers. Ook op hockey.nl krijg je de samenvatting van Ziggo te zien.

Behalve op de site en de app staan onze social media-kanalen ook vol in het teken van het WK. Op het Instagram-account van hockey.nl zie je bijvoorbeeld ook de mooiste acties en goals van de overige wedstrijden.

Ben je fan van de Oranje Dames volg dan het Instagram-account van OranjeHockey. Vanuit het team maak je daar van dichtbij de spanning en emotie rondom de wedstrijden mee. Maar ook op de trainingen zijn we aanwezig, zodat je precies ziet van de Oranje Dames  op en buiten het veld doen.

Frédérique Matla juicht nadat Maria Verschoor (links) tegen Duitsland de 3-0 heeft gemaakt. Foto: Willem Vernes

Uitzendschema Ziggo Sport

Datum Tijd Wedstrijd Ziggo Kanaal
5 juli 14:00 Ierland-Chili Ziggo Sport Voetbal
5 juli 16:30 India-China Ziggo Sport Voetbal
5 juli 19:30 Nieuw-Zeeland-Engeland Ziggo Sport Voetbal
5 juli 21:30 België-Australië Ziggo Sport Voetbal
6 juli 16:30 Ierland-Duitsland Ziggo Sport Voetbal
6 juli 19:00 Nederland-Chili Kanaal 14+Select+Ziggo Sport Voetbal
6 juli 21:30 Australië-Zuid-Afrika Ziggo Sport Voetbal
7 juli 16:30 Engeland-China Ziggo Sport Voetbal
7 juli 19:30 India-Nieuw-Zeeland Ziggo Sport Voetbal
7 juli 21:30 Zuid-Korea-Spanje Ziggo Sport Voetbal

*Wijzigingen voorbehouden


Wat vind jij? Praat mee...