Veen, De Goede en Leurink ontbreken zondag, Albers maakt debuut

Felice Albers gaat zondag tegen België haar debuut maken in het Nederlands elftal. De 19-jarige speelster van Amsterdam is door bondscoach Alyson Annan opgenomen in de wedstrijdselectie van achttien speelsters, die om 13.30 uur in Den Bosch aantreedt tegen de zuiderburen.

Albers werd vorige maand opgeroepen als vervangster van de geblesseerde Hester van der Veld. Marijn Veen, Eva de Goede en Laurien Leurink ontbreken in de wedstrijdselectie evenals Pien Sanders die geblesseerd is.

Wisselingen

Veen, De Goede en Leurink spelen komende zaterdag in Antwerpen nog wel tegen de zuiderburen. Frédérique Matla, Kyra Fortuin, Marloes Keetels en Felice Albers sluiten zondag weer aan bij de Oranje Dames. Dit viertal werd niet opgeroepen voor het eerste Pro League-duel met België. Kelly Jonker is zondag reserve. De spits van Amsterdam komt zaterdag wel in actie tegen de Belgen.

Den Bosch is zondag in het duel met België hofleverancier met zeven speelsters. Amsterdam levert vier internationals evenals SCHC. Twee speelsters zijn afkomstig van Oranje-Rood en Kampong heeft een vertegenwoordigster in Oranje. De Oranje Dames spelen komend weekend twee keer tegen België. De mannen spelen eenzelfde dubbel.

De volledige selectie:

 

Naam Club
Lidewij Welten Den Bosch
Frédérique Matla Den Bosch
Josine Koning Den Bosch
Marloes Keetels Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Anne Veenendaal Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Felice Albers Amsterdam
Lauren Stam Amsterdam
Ginella Zerbo SCHC
Kyra Fortuin SCHC
Xan de Waard SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Laura Nunnink Oranje-Rood
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong

 


Wat vind jij? Praat mee...